6 Temmuz 2012 Cuma

Demirtaş Diyadinlilerle bir araya geldi


AĞRI (DİHA) - BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyadin'de katıldığı halk toplantısında "Kürt halkının birliği ve ittifakı AKP karşısında hiçbir zaman geri adım atmayacaktır" dedi. Toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada, haklarındaki iddialardan dolayı Diyadin Belediye Başkanı Celal Tanrıverdi'nin BDP'den ihraç edildiği ve BDP Diyadin İlçe Başkanı Musa Zorbey'in de görevden alındığı belirtildi.


BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş beraberindeki milletvekilleriyle birlikte Ağrı'nın BDP Diyadin İlçe Örgütü'nü ziyaret etti. Demirtaş'a BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, Muş Milletvekili Demir Çelik, Parti Meclis Üyesi Rahmi Çelik ve MYK üyesi Nimet Sezgin ile bölge belediye başkanları eşlik etti. BDP Diyadin İlçe Örgütü'nü ziyaret eden Demirtaş, il, ilçe yöneticileri ve çok sayıda yurttaşın katılımı ile Sultanbakır Halk Evi'nde halk toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, koltuk mücadelesinin kendileri için hakaret olduğunu belirterek, Diyadin halkını bugüne kadar yalnız bıraktıklarını ve bunun özeleştirisini vermek için ilçeye geldiklerini ifade etti. Demirtaş, Diyadin halkı ile karşılıklı güven tazelemek ve Diyadin'de parti çalışmalarında içine düştükleri eksiklikleri gidermek amacıyla ilçede bulunduklarını vurguladı.

'Kürt ittifakı AKP karşısında geri adım atmayacak'

Kürt halkının AKP'nin yürüttüğü inkar ve imha politikalarına karşı olduğunu belirten Demirtaş, arkalarında cemaat, uluslararası güç ve kolluk kuvvetlerinin bulunmadığını ifade etti. "Yukarıda Allah aşağıda Kürt halkından başka kimsemiz yoktur" diyen Demirtaş, AKP'nin Kürt halkının karşısındaki yenilgisinden dolayı çığırtkanlık yaptığını söyledi. Demirtaş, savaş uçakları ile Kürt halkına soykırım uygulandığını dile getirerek, "Kürt halkının birliği ve ittifakı AKP karşısında hiçbir zaman geri adım atmayacaktır. Her sabah baskın, gözaltı ve tutuklamalarla uyanıyoruz. Ancak tüm baskılara rağmen Kürt halkı hiçbir zaman geri adım atmadı, atmayacaktır. Bugünlere hangi fedakarlıklarla geldiğimizin bilincinde olmak zorundayız. Kürt halkının iradesi belirleyicidir. Kürt halkı topyekün bir direnişten sonra dünyaya varlığını kabul ettirdi. Bu direniş Kürt halkının özgürlüğü ve onuru için yapılmıştır. Halkın direnişi belediye ve milletvekilliği koltuğu değildir. Halkın direnişi karşısında hiçbir güç yoktur" şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı BDP'den ihraç edildi

Yapılan konuşmanın ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti. Toplantıdan sonra ise BDP'liler tarafından yazılı bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada haklarındaki iddialardan dolayı Diyadin Belediye Başkanı Celal Tanrıverdi'nin BDP'den ihraç edildiği ve BDP Diyadin İlçe Başkanı Musa Zorbey'in ise görevinden alındığı belirtildi. Demirtaş ve beraberindeki heyet, daha sonra Hakkari'nin Çukurca İlçesi Kazan Vadisi'nde gerçekleşen operasyonda yaşamını yitiren 36 HPG'liden 6'sının Şehir Mezarlığı'ndaki mezarlığını ziyaret ettikten sonra BDP Doğubayazıt İlçe Örgütü'nü ziyaret etmek amacıyla ilçeden ayrıldı.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder