26 Temmuz 2012 Perşembe

Canan Korkmaz'a Hapis Cezası


Ağrı'nın Doğubayazıt İlçe Belediye Başkanı Canan Korkmaz ile Doğubayazıt Belediye Başkanı eski Yardımcısı Mehmet Babayiğit hakkında hapis cezası verildi.

Doğubayazıt ilçe merkezinde kurulan ''Demokratik Çözüm ve Barış Çadırı''nın Emniyet Müdürlüğü tarafından 24 Nisan 2011 tarihinde kaldırılmasını protesto etmek amacıyla aynı Gün BDP İlçe Başkanlığı binası önünden çadırın yan tarafında kurulmuş olduğu belediye binasına kadar yürüyüş gerçekleştirilmişti.
Yürüyüşe katıldıkları ve bu suretle 2911 sayılı Gösteri ve Toplantı Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet ettikleri gerekçesiyle Doğubayazıt Belediye Başkanı Canan Korkmaz ve Doğubayazıt Belediye Başkanı eski Yardımcısı Mehmet Babayiğit hakkında Doğubayazıt 2. Asliye Ceza Mahkemesi nezdinde açılan dava sonuçlandı.
Dava neticesinde Babayiğit hakkında 1 yıl 6 Ay hapis cezası veren mahkeme, cezadan indirim yapmadığı gibi seçenek yaptırımları da uygulamadı.
Belediye Başkanı Korkmaz hakkında ise 1 yıl 6 ay hapis cezası öngören mahkeme, söz konusu cezadan 1/6 oranında indirim yaparak 1 yıl 3 ay hapis cezasına hükmedip anılan cezanın da ertelenmesine karar verdi.
Başkan Korkmaz'ın avukatı Murat Rohat Özbay, temyiz yoluna başvuracaklarını beyan etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder