9 Temmuz 2012 Pazartesi

Belediyemiz ile Tüm Bel-Sen arasında Toplu İş Sözleşmesi (TİS)

 Doğubayazıt Belediyemiz ile Tüm Bel-Sen arasında Toplu İş Sözleşmesi (TİS) imzalandı. Başkanlık makamında gerçekleşen imza törenine, Belediye Başkanımız Dr.Canan Korkmaz, Tüm Bel-Sen Ağrı Temsilcisi M. Hanifi Demir, Belediye Meclis  Üyeleri ve Sendika Üyeleri katıldı.
İmza töreninde konuşan  Belediye Başkanımız Dr. Canan Korkmaz, emekçilerin emeklerinin karşılığının alacakları bu toplu iş sözleşmesini imzalamaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi. Korkmaz, "Bizler her zaman emekçinin yanında olarak yaşanan sorunlarını en azami düzeye indirerek daha rahat çalışma ortamını sağladık. Bundan sonrada da devam edeceğiz" diye konuştu. Tüm Bel-Sen Ağrı Temsilcisi M. Hanifi Demir ise, belediye ile şartları göz önünde bulundurarak sözleşme imzaladıklarını belirterek emekçilere hayırlı olması dileğinde bulundu.

'Çok dillilik esas alınacak'

İmzalanan  sözleşmede, kadına şiddet uygulayan üyelerin sözleşme bedellerinin kesilerek toplu sözleşme ücretlerinin eşlerine ödenmesi, 8 Mart Dünya Kadınlar gününde kadın çalışanlar yasal olarak izinli sayılması, 1 Mayıs'ta tüm çalışanlar izinli sayılması, Belediye çalışanlarının bulundukları alanlarda halka daha iyi bir diyalog kurması için çok dilli belediyecilik modeli uygulanması ve belediyenin buna katkı sunması sağlanacak, kuruma alınacak sözleşmeli veya kadrolu memurların yüzde 50'si kadınlara öncelik verilmesi kararlaştırıldı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder