6 Temmuz 2012 Cuma

Eski Bir Haber: Rahmi Özer'in Cenaze Töreni


Cezaevinde kendini yaktığı iddia edilen Özen'in cenazesi defnedildi

AĞRI (DİHA) - Gümüşhane E Tipi Kapalı Cezaevi'nde 13 gün önce bedenini ateşe verdiği iddia edilen Rahmi Özen'in cenazesi memleketi Ağrı'da kitlesel olarak toprağa verildi.



Ağrı'da 22 Aralık 2008 tarihinde katıldığı bir mitingde slogan attığı gerekçesiyle gözaltına alınan ve "Örgüt üyesi olmak" iddiasıyla tutuklanan Ağrılı Rahmi Özen, Muş Cezaevi'nden Gümüşhane'ye sevk edilmişti. Özen'in cezasının infazına 7 ay kala Gümüşhane E Tipi Kapalı Cezaevi'nde kendisini yaktığı iddia edildi. 13 gün önce bedenini ateşe verdiği iddia edilen Rahmi Özen'in cenazesi, Ağrı'dan gelen ailesi tarafından Ankara'daki Keçiören Adli Tıp Kurumu'ndan alınarak uçak ile Van'a getirildi. Van Ferit Melen Havaalanında karşılanan Özen'in cenazesi buradan karayolu ile Ağrı'ya gönderildi. Ağrı'da şehir girişinde Özen'in cenazesi aralarında BDP Ağrı İl Başkanı Mustafa Akyol, Doğubayazıt Belediye Başkanı Canan Korkmaz, BDP ilçe örgütleri ile çok sayıda yurttaş karşıladı. Şehir merkezinde yüzlerce araçlık konvoy ile Fatih Mahallesi'ndeki babasının evine getirilen Özen'in cenazesi, burada "şehit namırın" sloganlarıyla karşılandı.

'Kadınların ağıtları arasında cenaze baba evine getirildi'

Sarı, kırmızı ve yeşil bayraklar ile cenazesi babasının evine getirilen Özen için kadınlar ağıt yakarken, aile ve yurttaşlar, Özen'in kendini yakarak intihar ettiğine inanmadığı belirtiyor. Baba evinde Özen'in cenazesi yıkanırken, toplanan yüzlerce kişi iftarını kurulan taziye çadırında açtı. İftarın ardından cenaze dini vecibeleri yerine getirilmesi için Said-i Nursi Camisi'ne götürüldü. "Şehit Namırın", "Bıjı Serok Apo", "Ey Şehit Xwina te erdı namıne" sloganları eşliğinde camiye getirilen Özen'in cenazesi, dini vecibeleri yerine getirildikten Fatih Mahallesi Mezarlığı'na götürüldü.

'Ölümlerden AKP sorumludur'

Mezarlıkta defin işlemleri ve yapılan bir dakikalık saygı duruşundan sonra konuşma yapan MEYA DER Ağrı Temsilcisi Cenap İlboğa, her gün Kürt çocuklarının ölüm haberlerinin gelmesine artık tahammüllerinin kalmadığını belirterek, yaşanan ölümlerin sorumlusunu AKP hükümeti olduğunu vurguladı. Özen'in kendini yaktığı iddialarına ilişkin konuşan İlboğa, "Rahmi arkadaşımızın ölüm haberini 12 gün sonra ailesin haber veriliyor. 12 gün boyunca kendini yakan bir insanın haberinin ailesine verilmemesi akıllarda soru işaretleri yaratıyor. Bu olayın arkasında çok farklı şeyler de olabilir. Çünkü Rahmi'nin vücudunda ölümüne sebep olacak kadar herhangi bir yanık izi bulunmuyor. AKP hükümeti artık Kürt çocuklarından ellerini çekmelidir. Eğer Kürtlerin ölümüne sebep olmaya devam edecekse Kürtlerde kendilerini daha fazla korumak için direnecektir" dedi. İlboğa'nın konuşmasının ardından yüzlerce kişi Özen için kurulan taziye çadırına geçti.

Cenaze töreni boyunca polis ekipleri, kentin birçok noktasına yerleştirilirken, sivil polislerin de cenaze törenine katılan kitle etrafında dolaşması dikkat çekti.















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder