30 Temmuz 2012 Pazartesi

BDP Kadın Meclisi: Melek Karaaslan’ın katilleri yargılansın!

ANKARA - BDP Kadın Meclisi, Ağrı’da eşi ve eşinin ailesi tarafından uğradığı şiddet sonucu yaşamını yitiren Melek Karaaslan’ın katillerinin derhal yargılanmasını istedi. İşkenceci Sedat Ay’ın terfi ettirilmesine de tepki gösteren Kadın Meclisi, “Tecavüzcüleri bu devletin önemli birimlerine terfi ile getiren bu anlayış, yaşanan kadın ölümlerinin sorumlusudur”dedi.



BDP Kadın Meclisi, artan kadın cinayetleriyle ilgili yazılı açıklamada bulundu. Kadın cinayetlerinin hala topluma basit münferit olaylarmış gibi yansıtıldığına dikkat çeken Kadın Meclisi, konuyla ilgili bilançolara da yer verdi. Sadece Haziran ayında yedi kadın ve bir kız çocuğunun erkekler tarafından katledildiğini, dokuz kadının yaralandığını, sekiz kadının tecavüze maruz kaldığını kaydeden Kadın Meclisi açıklamasında şunlar belirtildi:

“2012'nin ilk üç ayında 14 bin 987 aile içi şiddet olayı yaşandı.Kadınlar en çok tanıdığı erkeklerin tecavüzüne uğradı, taciz ise yine en çok sokakta ve iş yerinde yaşandı. Geçtiğimiz üç ayın resmi verilerine göre her gün 167 aile içi şiddet yaşanmakta ve bunların %82’si kadınlara yönelik olmaktadır. Biliyoruz ki bu tablo Temmuz ayında da değişmeyecek.”

Açıklamada toplumsal şiddetin cinsiyete dayalı ayrımcılığı ve şiddet olaylarını da tetiklediğini ifade edilerek AKP Hükümetinin kadın politikaları eleştirildi:

“Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kimi yasalarda belli düzenlemelere gitti ise yapılan bu düzenlemeler sadece mevcut yasalarda yama niteliği taşımaktadır. AKP hükümetinin kadın politikaları erkek egemenliğini güçlendirmekten öteye gitmemektedir. Son çare olarak durumu diyanete havale etmiş ve imamların vaazıyla soruna çözüm aramaktadır. Ayrıca aile içi şiddeti önlemek amacıyla yeni kurulan ‘Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi’ pilot bölge vasfıyla çok sınırlı bir çalışma niteliğinde geçici bir önlem olarak durmaktadır.“

BDP Kadın Meclisi açıklamasında, Ağrı’da yaşamını yitiren Melek Karaaslan’a da değinildi. Karaaslan’ın katilleri hakkında henüz bir işlem başlatılmadığına dikkat çekilerek, “Tecavüzcüleri bu devletin önemli birimlerine terfi ile getiren bu anlayış, yaşanan kadın ölümlerinin sorumlusudur”denildi.

Açıklamada, “Biz BDP Kadın Meclisi olarak kadına yönelik her türlü şiddetin karşısında olduğumuzu ve her zaman kadından yana tutumumuzu kadınlarla birlikte güçlendireceğimizi paylaşmak istiyoruz. Melek Karaaslan’ın katilleri bulunarak derhal yargılanmalıdır. Yaşanan kadın cinayetlerinin önüne geçecek somut, pratik, politikalar belirlenmeli ve bir an evvel hayata geçirilmelidir” vurgusu yapıldı.

ANF

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder