30 Temmuz 2012 Pazartesi

Ersin Erincik; Ağrı Belediyesi Hizmet Adı Altında Talan Ediliyor


Disk Genel İş Ağrı Şube Başkanı’nın yönetim kurulu adına yaptığı açıklama

Ağrı belediyesi hizmet adı altında talan ediliyor. Talan eden ne işçilerdir, nede memurlardır, nede halktır belediye yönetiminin yanlış uygulamalarından kaynaklı talan ediliyor.


Allah rızası için belediyemize sahip çıkalım başta sayın valimize, il başkanımıza yerel yönetimlerde sorumlu gurup başkan vakilerine çağrımızdır. Beklide derler ya bu iddialarda bulunana bakın ideolojik anlamda belediyeye zıt bir şahsiyettir yıpratmak için yazıyor.

Kesinlikle öyle bir niyetim yok, çünkü sendikacılıktan önce vicdanlı bir Ağrı’lı olarak yazıyorum.

Değerli hemşerilerim, duyarlı kamuoyu, vicdanlı halkımız Ağrı belediyesi torba yasası adı altında 4857 sayılı iş yasasını 2821 2822 sayılı tıs ve grev lokavt kanununu hiçe sayarak üye oldukları sendikadan habersiz 79 işçi arkadaşımızı iradelerinin dışında başka kurumlara gönderdi. Bu adaletsizliğe karşı arkadaşların açmış oldukları davalar sonucunda 2.5 milyon yani eski parayla iki buçuk tirliyon belediyenin parası avukatların yasal vekalet ücretine ve bunun yanında işçilerin kazanmış oldukları tazminatların faizine gitmiştir. Bir kısım arkadaşımızda bölge idare mahkemesinin kararıyla işlerine geri dönmüşlerdir. Bundan dolayı çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığının vermiş olduğu yetkiye göre yapmış olduğumuz toplu iş sözleşmesinde doğan farklarımızı 8 aydır ödenmiyor, 4 aydır da gece gündüz çalışan arkadaşlarımızın mesaileri ödenmiyor bu yetmemiş gibi toplu iş sözleşmesine itirazda bulunulmuştur, buda çalışanlarımızı huzursuz etmiştir. Malum başkanın işçi düşmanlığını da neden yaptığını anlamıyoruz, bundan dolayı Ağrı belediyesi çalışanları malum başkan Hasan Arslan’ın bu hukuksuz tutumundan dolayı bir günlük iş bırakma eylemi yapmışlardır. Bu eylem bir uyarı niteliğinde yapılmıştır. Çalışanlarımızın ücret ve sosyal hakları en kısa süre içinde verilmediğinde bu tepkilerimiz sürekli olarak devam edecektir.

Biz çalışanlar olarak belediyede muhatap bulamıyoruz başkana ulaşamıyoruz, prosedürü bilmeyen dışarıda gelen memurlarda işçiyle zaman, zaman kavga ediyorlar artık yetkililerden ve duyarlı kamu oyunda destek bekliyoruz.

Saygılarımla Ersin Erincik Disk Genel İş Ağrı Şube Başkanı.

Kaynak: http://dengeagiri.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder