25 Temmuz 2012 Çarşamba

Gizli Tanık Ağrı Dağı Mahkemede Buharlaştı


Ağrı KCK davasında verdiği ileri sürülen ifadelerle birçok kişinin tutuklanması sağlanan "Ağrı Dağı" kod adlı gizli tanık buharlaştı. Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin yaptığı davete Ağrı Emniyet Müdürlüğü ''Böyle biri yok'' dedi
Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü'nce, yürütülen operasyonlarda gizli tanık "Ağrı Dağı"nın verdiği ileri sürülen ifadelerle geçen yıl tutuklanan Reyhan Çomak, BDP Genel Merkez çalışanı Sudan Güven ile Yaşar Karakuş'un yargılanmalarına devam edildi.


Erzurum 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen üçüncü duruşmada tutuklu sanıklar ve avukatları hazır bulundu. Sanıklar Reyhan Çomak, Sudan Güven ile Yaşar Karakuş Kürtçe ifade vermek istedi. Mahkeme kabul etmedi. Sanık avukatı Müşir Deliduman, dosyada gizli tanık olarak gösterilen "Ağrı Dağı"nı bir önceki duruşmada dinlemek istediğini hatırlattı. Mahkemenin tanığa ulaşılması için Ağrı Emniyeti'ne yazı gönderdiğini anımsatan Deliduman, "Emniyet gizli tanık olarak gösterilen 'Ağrı Dağı' diye birinin olmadığını söyledi. Polisin Ağrı Dağı kadar yalanını yerin dibine soktuk. Gizli tanık 'Ağrı Dağı' uydurulmadır. Gizli tanığın suçlamaları ortadan kalkmış oluyor. Müvekkillerimin tek suçu yüce Allah tarafından Kürt yaratılmalarıdır" dedi.

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi. Anf

Denge Agiri haber sitesinden alınmıştır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder