10 Temmuz 2012 Salı

Doğubayazıt’ta 3 gerilla yaşamını yitirdi


BEHDİNAN - Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesi kırsalında Türk ordusu ile HPG gerillaları arasında meydana gelen çatışmada 3 gerilla yaşamını yitirdi. Çatışmada 4 askerin de öldüğü bildirildi.


HPG Basın-İrtibat Merkezi’nin (HPG-BİM) verdiği bilgiye göre, 8 Temmuz günü saat 15.30 sularında Ağrı’nın Doğubayazıt İlçesi’ne bağlı Teperrizi yakınlardın operasyona çıkan Türk ordu birlikleri ile HPG gerillaları arasında çatışma çıktı. Saat 19.30’da kadar devam ettiği bildirilen çatışmada 4 asker ölürken, 3 gerillanın da yaşamını yitirdiği kaydedildi.

Ayrıca alanın Türk ordusuna ait kobra tipi helikopterler tarafından yoğun bir şekilde bombalandığı belirtildi.

HPG-BİM, açıklamanın devamında yaşamını yitiren gerillaların kimlik bilgilerini açıkladı. Buna göre yaşamını yitiren gerillaların kimlik bilgileri şöyle:

-Ağrı-Tutak doğumlu, Rojhat Agirî kod adlı Mehmet Cemil Öztürk

-Kars-Kağızman doğumlu, Hamza Serhat kod adlı Emrah Boztaş

-Doğu Kürdistan Makü-Şoraxil Köyü doğumlu, Şervan Agirî kod adlı Kemal Ermekan

HPG-BİM açıklamada ayrıca yaşamını yitiren gerillalarla ilgili şunları kaydetti: "Tarihi direniş aylarımızdan olan Temmuz ayında Kürdistan da sürdürülen inkar ve imha savaşı karşısında büyük bir direnişi, Amed Zindanlarında Ölüm orucuyla sürdüren Kahraman şehitlerimizin izinde 8 Temmuz tarihinde Doğubeyazıtta Rojhat, Hamza ve Şervan yoldaşlarımızda aynı ruh ile ortaya koyarak direniş tarihi şehitlerimiz içinde onurlu yerini almışlardır.

Yurtsever bir çevrede yetişip büyüyen Rojhat, Hamza ve Şervan arkadaşlarımız farklı tarihlerde mücadelemize katılım sağlayarak özgürlüğün Önderliğimiz ve Halkımız için vazgeçilmez olduğunu ve bu uğurda fedaice bir duruşu sürdürmek kararlığını ortaya koyan yoldaşlarımız olmuşlardır. Her biri yiğitliğin, kahramanca yürüyüşün, cesaret ve fedakarlıkla tarihi sorumluluklarını taşımanın derin duygusuyla bu mücadele dört elle sarılmışlardır.

Onların yüreğinde ülke topraklarına bağlılığın sarsılmaz gücünü görüp anılarına bağlı kalarak zaferi kesinleştiren yürüyüşümüzü direnişimizi daha da büyüterek cevap olarak vereceğiz. Ölümsüzlük kervanına katılan Rojhat, Hamza ve Şerwan arkadaşlarımızı anarken onların mücadelesini daha da yükselteceğimizi belirtiyoruz.”

ANF

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder