25 Temmuz 2012 Çarşamba

Bir 'gizli tanık' skandalı da 'Ağrı KCK' davasında


ERZURUM (DİHA) - Ağrı "KCK" davasında gizli tanık olarak yer alan "Ağrı Dağı"yla ilgili Erzurum 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nin yaptığı davete Ağrı Emniyet Müdürlüğü "Böyle biri yok" yanıtını verdi.


"KCK" davalarının vazgeçilmezi konumunda olan ve 2009 yılından sonra hemen hemen her dava için üretilen "gizli tanık" skandallarına bir yenisi daha eklindi. Ağrı "KCK" davasında gizli tanık olarak yer alan "Ağrı Dağı"yla ilgili Erzurum 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nin yaptığı davete Ağrı Emniyet Müdürlüğü "Böyle biri yok" yanıtını verdi. Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü'nün 6 Aralık 2011 tarihinde gerçekleştirdiği operasyonla gözaltına alınıp tutuklanan Reyhan Çomak (46), BDP Genel Merkez çalışanı Sudan Güven (37) ile Yaşar Karakuş'un (37) yargılandığı davanın 3. duruşması görüldü.

Erzurum 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanıklar ve avukatları hazır bulundu. Sanıklar Çomak, Güven ve Karakuş'un Kürtçe ifade verme talebi mahkeme tarafından kabul edilmedi. Av. Müşir Deliduman, dosyada "gizli tanık" olarak gösterilen "Ağrı Dağı"nın bir önceki duruşmada dinlemek istediğini hatırlattı. Mahkemenin tanığa ulaşılması için Ağrı Emniyeti'ne yazı gönderdiğini anımsatan Deliduman, "Emniyet gizli tanık olarak gösterilen 'Ağrı Dağı' diye birinin olmadığını söyledi. Polisin Ağrı Dağı kadar yalanını yerin dibine soktuk. Gizli tanık 'Ağrı Dağı' uydurulmadır. Gizli tanığın suçlamaları ortadan kalkmış oluyor. Müvekkillerimin tek suçu yüce Allah tarafından Kürt yaratılmalarıdır" dedi.

Mahkeme heyeti buna rağmen sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder