14 Temmuz 2012 Cumartesi

Doğubayazıt'ta Devlet Mayını Yine Can Aldı


Doğubayazıt’ta patlama: 1 çocuk öldü

Ağrı’nın Doğubayazıt İlçesi’nde yaşanan patlamada bir çocuk yaşamını yitirirken, bir çocuk da ağır yaralandı.



AĞRI  - Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'nin Kızılkaya (Qızılga) Köyü'nde bir çocuğun yaşamını yitirmesine bir çocuğun da yaralanmasına neden olan patlayıcının, askerler tarafından sınıra yerleştirilen mayın olduğu kaydedildi.

Doğubayazıt'ın Kızılkaya (Qızılga) Köyü'nde yaşanan patlama sonrası yaşamını yitiren Ertan Tilaver'in (14) cenazesi halen morgda bekletilirken, yaralanan Adem Yiğit'in (10) tedavisi ise sürüyor. Patlamanın köyün hemen üst kısımlarında ve köylülerin tapulu arazisinde olduğu öğrenildi. Patlamaya Türkiye tarafından sınıra yerleştirilen mayının neden olduğu ve mayının yağmur sularıyla söz konusu patlamanın olduğu noktaya geldiği kaydedildi. Patlama sonrası polis hastane önünde gazetecilerin görüntü almasına izin vermezken, yaralı Adem Yiğit'in dayısı Mustafa Yiğit yaşananlara isyan etti. Daha önce de köyde mayın patlaması sonucu ölümlerin yaşandığını hatırlatan Mustafa Yiğit, yetkililerin herhangi bir önlem almadığını dile getirdi. Patlamanın tapulu köy yerinde gerçekleştiğini belirten Yiğit, "Patlama tapulu arazide gerçekleşti. İran sınırına yaklaşık 600 metre uzaklıkta olmuştur. Mayınlar yağmur sonrası su akıntıları ile gün yüzüne çıkarak arazilerimize giriyor. Bu bilinmesine rağmen herhangi bir önlem alınmıyor" dedi. Yetkililere mayınların temizlenmesi konusunda müracaat ettiklerini ancak olumlu bir cevap almadıklarını dile getiren Yiğit, yaşanan ölümlerin sorumlusunun hükümet ve devlet yetkilileri olduğunu kaydetti.

Yaşamını yitiren Ertan Tilaver'in amcası Mustafa Tilaver ise, başka bölgede patlama olması durumunda bütün yetkililerin seferber olacağını hatırlatarak, bölgedeki ölümlere ise sesiz kalındığını dile getirdi. olayın bir katliam olduğunu da belirten Tilaver, olayın sorumluların ortaya çıkarılmasını istedi.

Valilik: İşaretli mayınlı sahada patlama meydana geldi

Ağrı Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada ise, Şehit Piyade Er Bayram Şenol Hudut Karakolu ile Ziyaret Tepe Piyade Hudut Karakolu arasında kalan 108 numaralı Hudut Taşı bilgesindeki işaretli mayınlı sahada çocukların hayvan otlattığı sırada mayın patladığını savundu. Açıklamada, mayın patlaması sonucu Ertan Tilaver'in olay yerinde yaşamını yitirdiği, Adem Yiğit'in ise yaralandığı ifade edildi.DİHA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder