27 Temmuz 2012 Cuma

Melek öldü, katilleri nerede? - Video Haber

Ağrı'nın Hamur ilçesinde eşi ve eşinin ailesi tarafından şiddete uğrayan 24 yaşındaki Melek Karaaslan, yaşamını yitirdi. Katillerinin ise halen tutuklanmadığı öğrenildi. Karaaslan, Ağrı Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınmış, daha sonra Ankara'daki Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilmişti. Karaaslan'ın cenazesi bugün Ağrı'ya getirilecek. Cenaze SES, DEV-SAĞLIK İŞ, KAMER, VAKAD ve İHD'li kadınlar tarafından karşılanacak.


AKP'nin kadınlara yönelik ayrımcı politikasının toplumdaki karşılığı; ölümle sonuçlanan şiddet oluyor. Geçtiğimiz hafta ilk olarak ANF'nin gündeme getirdiği şiddet olayının mağduru, Melek Karaaslan'dı. Hastanede tedavi altına alınan Karaaslan, bir haftadır Ankara'da yoğun bakımdaydı. Karaaslan, yaşamını yitirdi.

ANF'nin edindiği bilgiye göre; cenazenin nakli için Adli Tıp Kurumu aileye, "Kendi imkanlarınızla götürün" açıklamasını yaptı. Melek'in ailesi, cenazeyle bir süre ortada kaldıktan sonra KAMER Vakfı'nın desteğiyle sorunu çözdü. Cenaze, gün içinde Ağrı'nın Hamur İlçesi'nin Çağlayan Köyü'nde kadınlar tarafından defnedilecek.

TUTUKLANAN YOK!

Öte yandan konunun hukuki boyutuyla ilgili bilgi kirliliği de sürüyor. Melek Karaaslan'ın ölümüne yol açan eşi Ali Karaaslan ve eşinin ailesinden kimsenin tutuklanmadığı öğrenildi. ANF'ye bilgi veren Melek'in yakınları, şöyle dediler: "Hamur Adliyesi kapalı olduğu için Ağrı Savcılığı'na ulaştık. Savcılık bize, 'Bu isimlerle ilgili herhangi tutuklanma durumu yok' yanıtını verdi."

'KÜRTÇE KONUŞUYOR, SOYADINI HATIRLAMIYORDU...'

Ağrı Devlet Hastanesi çalışanlarından bir kişi de, Melek Karaaslan'la son iletişimi ANF'ye anlattı: "Mesleki olarak bir görüşme yapmıştık. Akli dengesinin yerinde olup olmadığına ilişkin. Kendisine adını-soyadını sorduğumda, sadece adını hatırlamıştı. Kürtçe konuşuyor, Türkçe bilmiyordu. Çocuklarının varlığının bilincindeydi ama adlarını hatırlayamamıştı. Kendisine 'nasıl hastalandın' diye sorduğumda, 'insan gibi hastalandım' gibi bir cevap vermişti."

NE OLMUŞTU?

Ağrı'nın Hamur ilçesinde yaşayan 1988 doğumlu Melek Karaaslan, aylar önce hamile olduğu sırada eşi ve eşinin ailesi tarafından fiziki şiddete uğramış, hamile olmasına rağmen sokağa atıldıktan sonra, sokakta ölü doğum gerçekleştirmişti. Akıl ve ruh sağlığını yitiren Karaaslan, tedavi altına alınması gerekirken, yeniden eşinin evine götürülmüş ve şiddet görmeye devam etmişti. Melek, son 3 ayını ise eşinin evinde tuvalete bağlanmış şekilde geçirmişti.

Ali Barış Kurt-ANF

http://herema-ararat.blogspot.com/






VİDEO


Melek'in eski fotoğrafı...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder