18 Temmuz 2012 Çarşamba

Patnos’ta yol çalışmaları devam ediyor

 AĞRI (DİHA) - Patnos Belediyesi şehir içerisinden geçen bağlantılı ana yolları sıcak asfaltla kaplamaya başladı. Belediye Başkanı Yusuf Yılmaz, "Başbakan Erdoğan BDP'li belediyeleri hedef göstereceğine AKP’nin bölgedeki belediyelerine baksın” dedi.


Patnos Belediyesi 1993 yılında şehir imar planına göre şehir merkezi içerisinden geçen bağlantılı ana yolları sıcak asfaltla kaplamaya başladı. Belediye ekipleri Sanayi Mahallesi’nde Biriketçiler Caddesi olarak bilinen ve Biriketçiler Ocağı’na giden yola ve Cumhuriyet Caddesi’ne sıcak asfalt dökmeye başladı. Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Yusuf Yılmaz, yurttaşların talepleri doğrultusunda çalışmalara devam edeceklerini söyledi.

Caddeye Zeliha Ekinci ismi verilecek

Yılmaz, “Biriketçiler caddemizin alt yapı çalışmalarını bitirdik. Çift şerit olan yolumuz ana caddeye 8 kilometredir. Yaklaşık 200 ev ve ahır yolun ortasında kaldı. Yurttaşlar ev ve ahırların yıkılmasına karşı çıkmadılar. Daha önce parke taşı döşediğimiz yola sıcak asfalt dökeceğiz. Ramazan ayında kullanıma açılacaktır” dedi. Çalışmaların en iyi ve hızlı şekilde yürütüldüğünü belirten Yılmaz, bitmek üzere olan caddenin ismini değiştireceklerini söyledi. Yılmaz, “Geçen yıl bu yolda kamyon altında kalan ve yaşamını yitiren Zeliha Ekinci’nin ismini caddeye vereceğiz” şeklinde konuştu.

‘BDP’li değil AKP’li belediyelere baksın’

Yılmaz, Başbakan Erdoğan’ın, AKP Van İl Kongresi’nde söylediği, "Muş’un, Hakkari’nin, Batman’ın, Tunceli’nin merkezini ve arka sokaklarını gezin bu hizmeti benim Kürt kardeşlerim hak etmiyor" sözlerini hatırlatarak, “Başbakan BDP’li belediyeleri hedef alacağına, bölgedeki AKP belediyelerine baksın. Türkiye’de sıfır borcu olan tek belediyeyiz. Çalışmalarımız Patnos tarihinde bir ilktir” dedi.

Sanayi Mahallesi sakinlerinden Ebubekir Kaya, her yıl aynı sıkıntıları çektiklerini belirterek, 4 metrelik yolda giden ve gelen araçların tozlarından bıktıklarını, yeni asfalt dökme çalışmasıyla sevindiklerini kaydetti.

Belediye Başkanı ile anlaşarak ev ve ahırları yıktıklarını belirten Kaya, çalışmalardan ötürü belediyeye teşekkür etti.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder