3 Ocak 2013 Perşembe

Tarihi Köseler suyu Patnos’a akmaya başladı

 Patnos ilçesinde belediye tarafından yüzyılın projesi olarak adlandırılan tarihi Köseler suyu projesi tamamlanarak, ilçeye su verilmeye başlandı.


Patnos Belediyesi tarafından ilçede yapılan çalışmalar devam ederken, belediye ilçede önemli hizmetlere de imza atıyor. Son olarak belediye tarafından tarihi Köseler suyu projesi tamamlanarak ilçeye su verilmeye başlandı. Seçildiği 29 Mart 2009 tarihinden beri çalışmalarını aralıksız sürdüren belediye ekibi, ilçenin en büyük sorunu olan su projesini tamamlayarak ilçeyi su sıkıntısından kurtarmış oldu. 6 ay gibi kısa bir sürede dondurucu soğuklara rağmen proje tamamlandı. Su verme törenine Patnos Belediye Başkanı Yusuf Yılmaz, belediye meclis üyeleri ve belediye çalışanları, yüklenici firma temsilcileri ve çok sayıda yurttaş katıldı. Aznavur Tepe’de bulunan depodaki vanaların açılmasıyla birlikte ilçeye su akmaya başladı. Açılışta kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Yusuf Yılmaz, ilçe nüfusunun bir buçuk milyona çıkması halinde bile su sorunu yaşanmayacağını belirtti.

Yürütülen bu çalışmalarda parti genel merkezi ve yerel yönetimlerin kendilerine çok yardımcı olduğunu belirten Yılmaz, “Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 70 yıllık projeyi gerçekleştirdik. Patnos’un yüzde 51 şebeke suyu içmiyordu. Ancak bundan sonra hiç su sorunu olmayacaktır. Patnos nüfusu 1 buçuk milyon olsa bile suyumuz yetecektir. Patnos’un acil su sorunu olduğu için vanaları açtık. Ancak resmi açılışı eş genel başkanlarımız ile birlikte yapmayı düşünüyoruz” dedi.

Kaynak: Yüksekova Güncel

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder