3 Ocak 2013 Perşembe

Erzurum’da 4 Kürt siyasetçiye 34 yıl ceza

Ağrı’da "KCK" davasından yargılanan ve aralarında dönemin BDP İl Başkanı Kasım Polat’ın da bulunduğu Kürt siyasetçilerin davasında karar çıktı. Karar duruşmasında 4 Kürt siyasetçisine 34 yıl hapis cezası verildi.


Ağrı'da 2012'nin Haziran ayında ''KCK'' adı altında düzenlenen baskınlarda gözaltına alınan dönemin BDP İl Başkanı Kasım Polat, BDP Genel Merkez çalışanı Veysi Biçen, BDP üyeleri İkram Oğul, Mensura Aslan, Mehmet Çelik, Saime Bayar, Mehmet Bobolik ve Nebahat Pörnek’in yargılandığı davanın karar duruşması Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada tutuklu bulunan Kasım Polat, Veysi Biçen ile aileleri ve avukatları hazır bulundu. Duruşmada söz alan Polat ve Biçen, Kürtçe olarak yaptıkları konuşmada "davanın siyasi olduğuna" dikkat çekerek, tahliyelerini talep etti.

Daha sonra avukatlar savunma yaptı. Ardından mahkeme heyeti karar için duruşmaya 10 dakika ara verdi. Aradan sonra “Örgüt üyesi olmak" suçlamasından dönemin BDP İl Başkanı Kasım Polat’a 10 yıl 6 ay, BDP Genel Merkez çalışanı Veysi Biçen’e 13 yıl 6 ay, BDP üyeleri İkram Oğul’a 7 yıl 6 ay hapis cezası verilirken, Mensure Arslan'a "Örgüt propagandası yapmaktan" 2 yıl 6 ay ceza verildi. Mahkeme heyeti tutuksuz yargılanan Mehmet Çelik, Saime Bayar, Mehmet Bobolik ve Nebahat Pörnek için ise beraat kararı verdi.

Mahkeme ayrıca tutuklu yargılanan Polat ve Biçen'in tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Avukatları karara itiraz edeceklerini söyledi.

Özgür Gündem Gazetesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder