2 Ocak 2013 Çarşamba

DEVLET BAKANI HALİL AKSOY'UN SORU ÖNERGESİNE CEVAP VERDİ


Aksoy, Devlet Bakanına Ağrı'da Ergenekon İzleri Haberimizi Sordu, Bakan Yanıtladı

Aksoy’un sorusunu 5 ay sonra yanıtlayan Adalet Bakanı Sadullah Ergin


Dengê Agirî / H. İbrahim Cengiz

Dengê Agirî Haber Sitesi olarak Ağrı’daki gelişmeleri halkımız adına takip etmeyi, ekip olarak kendimize görev edindik, baskı ve tehditlere aldırış etmeden halkımızın gerçeklerden haberdar olması için doğruları yazmaktan asla korkmadık, kimi zaman tehdit edildik, kimi zaman AKP’li vekillerin bize dava açmalarıyla uğraştık, bunlarla uğraşırkende asla yılmadık, davaları kazandık başı dik bir şekilde haklı olduğumuz mücadelemize devam ettik, baskılar gördükçe bu işi dahada bir hevesle yaptık, kimi zaman kitlesel olarak alanlara çıktık, kimi zaman kitlesel olarak konserler organize edip kitlelere kendimizi anlattık, kitlelerden aldığımız destekle gün geçtikçe büyümeye başladık, büyüdükçe kimsenin yazmaya, hatta araştırmaya cesaret edemeyeceği haberleri araştırıp kitlelere duyurduk, bunları araştırırken de kitleler bizden desteğini esirgemedi hep yanımızda durdu. Bizde bu sorumluluk duygusuyla hareket ettiğimiz konulardan en önemlisi ve Ağrı basınının bu haberden korkaması, araştırmaya bile kalkışamayacaklarını belirten sözde hem Ağrı hemde ulusal basında çalışan basın mensuplarının geri durduğu konunun üzerine gittik, bahse konu haber ; DSİ ekipleri tarafından Ağrı-Hamur yolunun 1. Kilometresinde, 30.09 2010 tarihinde Yenikent orman arazisi üzerinde yapılan kazı çalışmalarında, gömülü halde insan kemiklerine rastlanmıştı. Kemiklere el koyan savcılık, olayın üzerinden yıllar geçmesine rağmen sessizliğini korudu ve Ağrı’daki sözde basın mensupları kemiklerin hayvan kemiği olduğunu ifade etmeye başladılar, onlar hayvan kemiğidir üzerine gitme zarar görürsün dediler, fakat biz kemiklerin insan kemiği olduğunu biliyorduk çünkü arazinin, eskiden Jandarma Komando Bölüğü tarafından kullanıldığını biliyorduk!!!

Konuyla ilgili ilk olarak; Ağrı’da Ergenekon İzleri ve Suskunluk adı altında yayınladığımız haber Ağrı’da büyük bir ses getirdi, Hatta Taraf muhabiri haberimizi gazeteye taşıdı, herkes konudan bahsederken yetkili ağızlardan bir açıklama gelmemesi üzerine bu konuyu defalarca yazmaya devam ettik, son olarak bu konunun TBMM’de gündeme gelmesi için girişimlerde bulunduk.

Girişimlerimiz sonucu, 1 eylül 2012 tarihinde BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy’la Yaptığımız görüşmede; “Ağrı’da Ergenekon İzleri ve Suskunluk“ adı altında yayınladığımız haberlerle ilgili herhangi bir açıklamanın yapılmamasından ötürü, bu konuda şüphe duyduğumuzu belirttik. Sesimize ses veren Sayın Halil Aksoy konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisine taşıyarak DSİ’nin Ağrı-Hamur yolunun 1. Kilometresinde, 30.09 2010 tarihinde eski Jandarma Komando Bölüğü arazisinde yapılan kazılar sonucunda bulunan kemikleri Adalet Bakanı Sadullah Ergin’e sormuştu.

Aksoy’un sorusunu 5 ay sonra yanıtlayan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Kemiklerin insan kemiği olduğunu, 4 farklı kişiye ait olduğunu, 30 yıl önce kemiklerin gömüldüğünü, olayın siyasi olması hakkında delil olmadığını ve kimsenin kayıplar için başvuru yapmadığını bu yüzden kovuşturmaya gerek olmadığını!!! ve Ağrı’da toplu mezarların olmadığını belirtti.

İşte Şimdi Soruyuruz “NERDE ADALET, NERDE DEVLET!!!”

Ağrı’da toplu halde gömülü olarak 4 insanın kemiklerine rastlanılıyor ve koğuşturmaya gerek olmadığı kararı veriliyor, buda yetmezmiş gibi Ağrı’da toplu mezar olmadığı iddia ediliyor... Dengê Agirî Haber Sitesi olarak iddialara cevap vermeyeceğiz, sadece Ağrı’daki bilinir toplu mezarları örnek vererek sizleri bilgilendireceğiz;

1989-1994 Ağrı Diyadin İlçesi – Tendürek Dağı kırsal kesiminde çeşitli zamanlarda çıkan çatışmada yaşamını yitiren 36 PKK gerillası ile 5 sivil vatandaşın toplu olarak gömüldüğü toplu mezar.

1993 – Hamur kırsalında çıkan çatışmada yaşamını yitiren 12 PKK Gerillasının çatışma sonrası toplu halde gömüldüğü Musabey Köyü’ndeki toplu mezar.

Değerli okurlar Ağrı’da olan biteni sizlerle paylaştık gerisi siz değerli yurtsver okurlarımızın yapacağı iştir. Yapılacak en iyi iş bu haberimizi tüm Ağrı’lılara duyurmak ve kayıp yakınlarına ulaşıp onları harekete geçirmek olacaktır, kayıp yakınlarının savcılığa başvurmaları için onlarla görüşmeler yapılmalı ve kayıp yakınlarıyla beraber Ağrı’nın göbeğinde bir çadır açıp kayıplarımızın yerini söyleyin eylemi yapılmalıdır.

Kaynak: http://dengeagiri.com/haber/5147/aksoy-devlet-bakanina-agrida-ergenekon-izleri-haberimizi-sordu-bakan-yanitladi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder