4 Ocak 2013 Cuma

Doğubayazıt Belediye Başkanı gözaltına alındı


Doğubayazıt İlçesi’nde belediye ve evlere düzenlenen baskın sonrası aralarında Doğubayazıt Belediye Başkanı Canan Korkmaz’ın da bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı.


AĞRI - Doğubayazıt İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polisler sabah saat 04.00 civarlarında Doğubayazıt Belediyesi, belediye bağlı Çamaşır Evi ile belediye başkanı Canan Korkmaz’ında aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin evine baskın düzenledi.

‘KCK’ adı altında yapılan baskında belediye binasında belediye başkanı Korkmaz’ın makam odası ile basın birimi odası aramadan geçirilirken, harddisk ve dosyalara el konuldu.

Baskınlardan sonra belediye başkanı Canan Korkmaz, belediye meclis üyesi Nazan Bağlan Söğüt, BDP ilçe yöneticisi Mehmet Birdal ile BDP üyeleri İsa Karahan ve Ahmet Utuş gözaltına alındı.

Hakkında gözaltı kararı bulunan ve evine baskın yapılan yurttaşlardan Mehmet Tunç’un ise evde bulunmadığından gözaltına alınmadığı öğrenildi.

GÖZALTINA ALINANLAR SERBEST BIRAKILDI

Yapılan operasyonda gözaltına alınan Doğubayazıt Belediye Başkanı Canan Korkmaz ile belediye meclis üyesi Nazan Bağlan Söğüt'ün savcılıkta ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılmasının ardından İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde tutulan BDP İlçe yöneticisi Mehmet Birdal ile BDP üyeleri İsa Karahan ve Ahmet Utuş'da serbest bırakıldı. 3 kişinin Emniyet'te ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldıkları öğrenildi.

RAHMİ BOR GÖZALTINA ALINDI

Öte yandan Yüksekova'da önceki dönem BDP'den belediye meclis üyesi olan Rahmi Bor, iş amacıyla gittiği Şırnak'ta kaldığı otelde polisler tarafından gözaltına alındı. Bor'un hangi gerekçe ile gözaltına alındığı öğrenilmezken, Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü öğrenildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder