2 Ocak 2013 Çarşamba

Ağrı Belediyesi'nin 2012 Yılında Yaşattığı Sıkıntılar


Ağrı Belediyesi'nin 2012 yılında Yaşanan sıkıntıların haber başlıklarını bir araya getirdik.

Ağrı Belediyesinin 2012 Yılında Ağrıya yaşattığı sıkıntıları sizler için arşivlerden toplayarak bir araya getirmeye çalıştık.


Kimi Zaman Belediye Protesto edildi. Kimi zaman Belediyenin İşçilerine 6 ay maaş vermemesi. Kimi zaman İşçilerin greve gitmesi,Çöp merkezi sıkıntıları,Rögar sorunları vb. Hepsini Arşivlerden topladık.
Bu sıkıntıların,sorumsuzlukların 2013 yılında yaşanmamasını temenni ediyoruz.

Iste Haber Baslıkları:

Çöp Merkezi Adete Hastalık Ve Mikrop Etrafa Yayıyor.

Ağrı belediyesinin Aşağı küpkıran mezarlığının hemen arkasında kurduğu çöp merkezi adete hastalık ve mikrop etrafa yayıyor.

Aşağı Küpkıran ve 100. yıl Mahallesi yakının da bulunan çöp merkezinde yayılan kötü kokular vatandaşları isyan ettirdi. Mahalle sakinleri ve Öğrenciler yayılan mikroptan etkileneceğini belirten vatandaşlar, acilen yeni çöp merkezi bulunmasını talep etti.

Açık Rögar Kapakları Sonumuz Olmasın

Yol ortasında açık bırakılan rögar kapakları tehlike saçıyor. Kapağa çarpmamak isteyen sürücüler kaza yapmak dan son anda kurtulurken küçücük çocuklarda büyük tehlikelerle karşı karşıya kalıyor.

Yol ortasında açık bırakılan rögar kapakları tehlike saçıyor. Kapağa çarpmamak isteyen sürücüler kaza yapmak dan son anda kurtulurken küçücük çocuklarda büyük tehlikelerle karşı karşıya kalıyor.

Ağrı Belediyesi Prostesto Edildi

Ağrı’da Cumhuriyet Caddesi üzerinde toplanan bir grup öğrenci, Kağızman Caddesine kadar yülüyüş düzenledi. “Milletvekilleri kayıp, haberi olan var mı?”, “Türkiye’nin en büyük köyü Ağrı”, AKP’li Belediye Başkanı Hasan Aslan’a atıfta bulunan “Dizo Heso” dövizleri taşındı. Yürüyüş sonrası öğrenciler adına açıklama yapan Fevzi Oğul, AKP’nin iktidar olduğu Ağrı’da sorunların bir türlü çözüm bulunmadığını belirterek, Ağrı’nın sorunlarının kaderine terk edildiği belirtti.

AKP'li Ağrı Belediyesinde İhale Yolsuzluğu

Ağrı Belediyesi’nde memurlara verilen öğlen yemeği ihalesinde 2008’den beri yolsuzluk yapıldığını belirleyen İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişleri, eski ve yeni belediye başkanlarının da aralarında bulunduğu 31 kişiyi Ağrı Cumhuriyet Savcılığı’na sevk etti.

Ersin Erincik; Ağrı Belediyesi Hizmet Adı Altında Talan Ediliyor

Disk Genel İş Ağrı Şube Başkanı’nın yönetim kurulu adına yaptığı açıklama

Ağrı belediyesi hizmet adı altında talan ediliyor. Talan eden ne işçilerdir, nede memurlardır, nede halktır belediye yönetiminin yanlış uygulamalarından kaynaklı talan ediliyor.

AKP'li Ağrı Belediyesi Eğlencede, İşçiler 6 Aydır Maaş Alamıyor

Aylardır büyük sıkıntılar yaşayan Ağrı Belediyesinin kadrosuz işçilerinin büyük sıkıntılar çektiğini öğrendik, Dengê Agirî Haber Sitesi olarak sesi çıkmayanların sesi olacağımızı daha önceki haberlerimizde belirtmiştik ve şimdide işten çıkartılma korkusu endişesi ile isimlerinin açıklanmasını istemeyen belediye işçilerinin sesini duyuruyoruz.

Ağrı Belediyesi İşçileri Greve Gidiyor

DİSK Genel İş Sendikası Ağrı şube Başkanı Ersin Erincik bugün düzenlediği basın toplantısında, ‘Yaşanan sıkıntılarımızı söylemek için yetkili bulamıyoruz. Mart ayından beri sözleşmelerinde doğan zammı ve 5 aya yakın süreden beri mesailerini alamayan kadrolu elemanlarımızla Pazartesi günü bir günlüğüne iş bırakma kararı aldık.’diye konuştu.

Ağrı Belediyesinin Büyük Ayıbı, Halk Tepkili

Ağrı’da yaşanan katliam gibi kazada 13 vatandaşımız yaşamanı yitirirken 15 vatandaşımızda yaralandı, yaşamını yitiren ve yaralı ailelerin yanında olması gereken AKP Ağrı belediye başkanı Hasan Arslan ve AKP Ağrı milletvekilleri dün akşam ramazan şenlikleri adı altında düzenledikleri etkinlikte doyasıya eğlendiler, Hiçbir zaman Ağrı halkıyla bütünleşemeyen ne yaptığını bilmeyen başkan ve milletvekilleri vatandaşlardan büyük tepkiler görmeye başladılar.

Ağrı Belediyesi Ramazan Şenliklerini Ranta Dönüştürdü

Anadolu Basın Yayın Birliği Başkanı Alirıza Aydemir Ağrılı olmayan basın mensuplarının rant ve çıkar gözeterek ilimize gelip raportaj ve rant sağlayarak ilimizi sömürdüklerini bir basın açıklamasıyla duyursada edindiğimiz duyumlara göre rant furyası hızını kesmemiş görünüyor.

Ağrı Belediyesi Yine Protesto Edildi

Fırat Mahallesi sakinleri, TEDAŞ sokağında toplanarak, belediyenin yol yapım çalışmalarını protesto ettiler.

Mahalle sakini Hülya Kaya, belediyenin yol çalışmaları sırasında çevre temizliğine dikkat edilmediğini belirterek, bu nedenle protesto gösterisi düzenlediklerini söyledi.

Halil Aksoy; Ağrı Belediye Başkanı Haddini Bilmeli

BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, Yıkılan Urfan Alpaslan çeşmesiyle ilgili Ağrı belediye başkanı Hasan Arslan’ın sözünde durması gerektiğini sitemize açıkladı.
Urfan Alpaslan’ın adını yaşatma eylemleri kapsamında Ağrı belediye başkanı Hasan Arslan’ın verdiği sözü halen yerine getirmemesi üzerine Ağrı BDP Milletvekili Halil Aksoy’la yaptığımız telefon görüşmesinde Aksoy şunları ifade etti; Hiçbir emek sarf etmeyen, Yapılan Haksızlıklara karşı yumruğunu dahi sıkmayan birçok insana cadde isimleri ve okul isimleri verilmiştir, Urfan Alpaslan gibi hem belediye başkanlığı yapmış hem de yaşamını özgürlük mücadelesine adamış bir insanın, bir çeşmeye adının hapis edilmesi yeterli değildir, fakat çok gerekli bir şeydir.
Hasan Arslan'dan Rahatlatan Açıklama

Ağrı Belediyesi Protesto Edildi

Ağrı Belediyesi'nin, her yıl kar yağışının ardından meydana gelen su taşkınlarına önlem alınmadığını belirten yurttaşlar, belediyeyi düzenledikleri yürüyüş ile protesto etti.

Ağrı'nın Fatih Mahallesi'nde oturan yurttaşlar, karların erimesi ile birlikte su taşkınlarına çözüm bulmayan belediyeyi yürüyüşle protesto etti.
Ağrı Belediyesinin Sorumsuzluğu!

Ağrı’da etkili olan soğuk hava nefes almasını bile güçleştirirken, evlerin saçaklarında buz kütleleri yerlere kadar ulaştı.

Esnaflar soğuk hava nedeniyle sabahları işyerlerinin kilitlerinin buz tuttuğunu ve bu yüzden dükkânlarını bile zor açtıklarını ifade ediyorlar.

Kaynak: http://www.agrihalk.com/2012/12/agr-belediyesinin-2012-ylnda-yasattg.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder