24 Ocak 2013 Perşembe

Melek Karaaslan'ın duruşması ertelendi


Ağrı'nın Hamur ilçesinde eşi ve eşinin ailesi tarafından 3 ay boyunca evin tuvaletine kapatıldıktan sonra kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Melek Karaaslan'ın ölümü ile ilgili açılan davanın 2'nci duruşması görüldü.


Ağrı'nın Hamur ilçesinde çocuk yaşta evlendirildiği Ferdi Karaaslan ve ailesi tarafından 3 ay boyunca evin tuvaletine kapatıldıktan sonra kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Melek Karaaslan'ın (24) ölümü ile ilgili açılan davanın 2. duruşması görüldü. 8 yıl boyuca Melek Karaaslan'a işkence ettikleri ve ölümüne sebep oldukları belirtilen Ferdi Karaaslan, Karaaslan'ın babası Kudbettin ve annesi Necmiye Karaaslan ile Melek Karaaslan'ın babası Kasım Levent hakkında Ağrı Ağır Ceza Mahkmesi'nde görülen duruşmayı Van Belediyesi Kadın Sorunlarını Araştırma ve Uygulama Merkezi (VAKASUM), Van Kadın Derneği (VAKAD), Ağrı Kadın Platformu, Ağrı Tabipler Odası, KESK yöneticileri ile Ağrı Barosu'na bağlı avukatlar izledi.

Tanıkların dinlenmesinden sonra mahkeme heyeti suç vasfının netleşmemiş olmasından dolayı sanıkların tutuksuz yargılanmasına devam edilmesine karar vererek davayı 13 Mart tarihine erteledi.

Kaynak: Yüksekovagüncel

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder