25 Ocak 2013 Cuma

1920'den 2002'ye Ağrı Milletvekilleri



Değerli Denê Agirî okuyucuları, siz değerli okuyucularımız için arşivlere girdik ve cumhuriyeti tarihi boyunca Ağrı milletvekilliği yapmış şahısların resimlerini ve kısa bilgilerini sizler için derledik. 2002 sonrası milletvekilleri çok iyi bildiğiniz için, onları listemize dahil etmedik ancak siz değerli okuyucularımıza, arşivlerden edindiğimiz bilgiler dahilinde, birkaç bilgi vermek istiyoruz.


1: Bayazıt olarak yazılan yer bugün ki Doğubayazıt değil, İshak Paşa Sarayı'nın yanındaki eski Bayazıt'tır. Ağrı ilimiz Bayazıt'ın devlet tarafından boşaltıldığı 1928 yılına kadar Bayazıt sancağına bağlıydı. Ağrı isyanlarından dolayı Bayazıt boşaltıldı ve halk bugün ki Doğubayazıt'a inerek, orada Doğubayazıt'ı inşa etti.

2: 1920 yılından 2013 yılına kadar, Ağrı ilimiz, ilçeleri, köyleri ve beldeleri için en çok çalışan milletvekili, 24. dönem BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy'dur. Halil Aksoy Ağrı, ilçeleri ve köylerinin sorunlarından dolayı 284 yazılı ve sözlü soru önergesi vermiş, yaklaşık 10 defa Ağrı'nın sorunları ile ilgili, meclisde basın açıklaması düzenlemiş ve 23 defa meclis kürsüsüne çıkıp, konuşmalarında Ağrı'nın sorunlarını dile getirmiştir. Siz değerli okuyucularımız adına kendisine, Ağrı halkı adına teşekkür ederek, milletvekili listemizi sunuyoruz.

Nîhatê Agirî





















































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder