30 Ocak 2013 Çarşamba

Şu sözde ilerleyen Türkiye'nin neresinde Bu "Ağrı"


Madem ülke olarak bir bütünüz, madem bölge ve çoğrafi ayrımı yok, o zaman ülkenin büyüdüğünü ve günden güne ilerlediğini bas bas bağıranlara soruyorum ;

Ağrı bu ilerleyişin neresinde Allah aşkına, biri çıkıp beni bi güzel bozsun yalancı çıkarsın razıyım valla.


Desinki ; Ya sen körmüsün, devletimizin gücüne güç kattığı bu tek partili iktidar döneminde yapılan fabrikaları, yolları İstihdam tesislerini, Şehrin görsel ve mimari yapısının nasıl değiştiğini. İki dönemdir kazandığımız il belediyemizin nasıl çalıştığını belediye başkanlarımızın şehrin genel Sorunlarıyla nasıl bizzat ilgilendiğini..

Üç dönemdir meclise gönderilen vekillerin meclis kürsüsünü ‘’Ağrı’’yı kalkındırma mahiyetinde nasıl işgal ettiğini, ve hepsinin ne kadar icraatkar aynı zamanda nasıl canla başla mücadele ettiğini görmüyormusun desin.
Yada desinki ; Yakardeşim bu şehirde yaşahay halkın %77’siyerel ve genel seçimlerde 12 yıldır bizlere güvenerek tam yetki vermektedir. Bizler eğer senin dediğin gibi bu süreçte iş yapmamış, ve icraatsız kalmışsak, neden bize güvenip oyunu veren değilde sen konuşuyorsun desin. Razıyım ben yeterki desin biri ama nerde…

Ya yeter artık bu garibim halk yıllardır size güveniyor, sizi adam yerine koyuyor, seçme hakkını sizden yana kullanıyor. Onlar her şeye rağmen bunu yapıyor, yas siz? Ne hakkınız ya onları her seferinde hayal kırıklığına uğratmaya ne hakkınız var hele bi söyleyin..

Bi utanın Bugüne kadar yapılmayanlar 12 yıllık bir süre zarfında yapıldı ama nerelere biliyormusunuz,? Siz şimdi onuda bilmezsiniz durun hemen söyleyeyim…

Kayseri'de, Sakarya'da, Konya'da, Ankarad'a, İstanbul'da, Bursa'da, Trabzon'da, İzmir'de, Kırşehir'de, Eskişehir'de, Edirne'de, Tekirdağ'da ve daha ismini sayamadığım nice yerlerde.

Peki nerde yapılmadı ve yapılmayacak biliyormusunuz.?

Onuda söyleyeyim ; Bakın bu konuda Ağrı ile aynı kaderi paylaşan başka yerlerde var.nerelermi bunlar,? Ağrı, Adıyaman, Mardin, Şırnak, Hakkari, Şanlıurfa, Diyarbakır, Siirt, Muş, Van, Bitlis, Erzincan, Kars, Iğdır, Batman, ve ismini hatırlayamadığım nice yerlerde.. Peki ama neden?

Bakın geçenlerde Sakarya’ya yolum düştü, burada yapılan şehirler arası otobüs terminali ihtişamı ve modern yapısıyla inanın görülmeye değerdi. Hani diyorumki tamam Allah utandırmasın o güzelim şehre yakışmış ve demekki ihtiyaçmışta aynı zamanda, çünkü milenium çağı dediğimiz teknoloji çağdaş ve modern bi çağda yaşıyoruz artık. Şehirlerimizin görsel açıdan her dönem yeniden gözden geçirmemiz gerekiyor. Herneyse aynı dönemde birde güneydoğu turu yaptım.ki Bu yazıyı kaleme Mardıinde alıyorum. Buralarda Ağrı dahil bütün şehirlerdeki terminallerimiz ahır gibi gerçekten içim yandı. Her durduğumuz terminalde içim yandı inanın..

Ya benim Sakarya'ya yapılan terminale bi diyeceğim yok asla olmazda, aksine sevinirim. Lakin hükümeti temsilenankarada hava atan bürokratlara atfen; Gözünüzden kaçan bir şey var sizler ‘’DEVLET’’ olarak milyarlarca yatırım yaptığınız şehirlere ve oranın insanına varlığınızı gösterebilir ve hissettirebilirsiniz, ama yıllardır uğramadığınız, ambargolarla, olağan hallerle, bunalttığınız Ağrı'ya ve doğunun hiçbir şehrine asla ve asla varlığınızı hissettiremezsiniz.
çünkü siz burada yoktunuz, yoksunuz, ve galiba olmayacaksınızda bu gidişle..


Veysel ALGÜR.....2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder