21 Ocak 2013 Pazartesi

ADÖ DER'den Kamuoyuna


Ağrı Dağı Öğrenci Derneği (ADÖ DER) yasal çerçevede kurulmuş bir öğrenci derneğidir. Derneğimizin yaptığı bütün çalışmalar da yasal zeminde yürümektedir. Buna rağmen kendilerini polis olarak tanıtan kişiler arkadaşlarımızın ailelerini arayarak, ailelere çocuklarının 'tehlikede olduklarını ve tehlikeli insanlarla gezdiklerini' söylemektedir.
Bununla yetinmeyen 'bu polisler' arkadaşlarımızın memleketlerindeki emniyeti devreye sokarak arkadaşlarımızın evlerine kadar gidip ailelerine çocuklarının resimlerini gösterip çocuklarına 'sahip çıkmalarını' söylemişlerdir. Polisin yapmış olduğu bu uygulamalar hangi yasal zemine dayanmaktadır?

Polis, bu uygulamalarla arkadaşlarımızı korkutup sindirmeye, bizi ailelerimizle karşı karşıya getirmeyi düşünüyorsa yanılıyor. ADÖ DER olarak hakkı ve hakikati haykırmaktan geri durmayacağımızı, demokrasiyi, insan haklarını ve özgürlükleri sonuna kadar savunacağımızı tüm demokratik kamuoyunun bilmesini isteriz. Bu tür anti-demokratik uygulamalar bizi mücadelemize daha çok sarılmamıza yaramaktan öteye bir sonuç vermeyecektir. Yasal olmayan bu tür uygulamaları kınıyoruz.

ADÖ DER

Kaynak: http://ado-der.blogspot.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder