26 Ocak 2013 Cumartesi

BDP Patnos İlçe Örgütü 2. Olağan Kongresi'ni yaptı

 BDP Patnos İlçe Örgütü 2. Olağan Kongresi'ni binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirdi. Tek listeyle gidilen kongrede ilçe başkanlığına İkram Bedir seçildi.


BDP Patnos İlçe Örgütü 2. Olağan Kongresi'ni Belediye İş Merkezi'nde gerçekleştirdi. Kongreye, aralarında BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, BDP MYK Üyesi Necla Yıldırım, PM üyeleri Metin Bingöl, Abbas Yoldaş, Ağrı İl Başkanı Fahrettin Yıldırım, Bulanık, Malazgirt, Tatvan, Doğubayazıt, Güroymak, Çelebibağı, Konakkuran belediye başkan ve vekillerinin de aralarında bulunduğu binlerce kişi katıldı. Salon'da Paris'te katledilen PKK kurucu kadrolarından Sakine Cansız, KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez ile PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın fotoğrafları ve sarı, kırmızı, yeşil flamalar asıldı. Demokrasi ve özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşu ardından sanatçı Halil Bilgiç bir konser verdi.

Konserden sonra bir konuşma yapan BDP Ağrı Milletvekilli Halil Aksoy, çok önemli ve hızlı bir süreçten geçildiğine dikkat çekerek, ancak AKP hükümetinin bu sürece ayak uyduramadığını söyledi. Başbakan Erdoğan'ın sabah başka akşam başka konuştuğuna dikkat çeken Aksoy, halka bir türlü güven vermediğini dile getirdi. BDP olarak onurlu bir barış için her türlü desteği vereceklerinin altını çizen Aksoy, "Barış için en etkili isim Sayın Abdullah Öcalan'dır. Çözüm için taraflardan biri devlet diğeri ise Sayın Öcalan'dır. Bunun için PKK ve KCK ile görüştürülmesine izin verilmelidir" diye konuştu. Kürt halkının özgürlüğünün bedelinin ağır olduğunu dile getiren Aksoy, gerekirse ölümle de kucaklaşabileceklerini söyledi. Kürtçe savunmaya yönelik yapılan değişikliğe de dikkat çeken Aksoy, bunun bir oyalama politikası olduğunu ifade etti.

Aksoy'un ardından konuşan BDP MYK Üyesi Necla Yıldırım ise, Paris'te katledilen 3 Kürt kadın siyasetçi olayına değinerek, 3 kadına sıkılan kurşunların kendilerine, Kürt halkına, barış isteyen herkese, PKK Lideri Abdullah Öcalan'a sıkıldığını söyledi. Bu katliamı yapan Gladyoyu nefretle kınadıklarını belirten Yıldırım, "Her şeye rağmen kazanan taraf Kürtler olacak" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından tek liste ile gidilen kongrede, ilçe başkanlığına İkram Bedir seçilirken, Musa Uygar, Kutbettin Özgür, Abdulselam Canbay, Sait Nurcan, Edip Aykut ve Sait Koşar yönetime seçildi.

Haber: Veysel Şimşek





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder