4 Ocak 2013 Cuma

Aksoy: 'Belediyelerimiz çalışamaz duruma geldi'


BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, "KCK" operasyonlarına ilişkin Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Aksoy, askeri mayınların her gün can aldığını da belirtti, yetkilileri göreve çağırdı.


ANKARA- BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, bugün de iki ilde gerçekleştirilen "KCK" operasyonlarına ilişkin Meclis'te basın toplantısı düzenledi.

Doğubayazıt ve Urfa'da halkın, güne operasyonlarla başladığını söyleyen Aksoy, Doğubayazıt Belediye binası ve belediyeye bağlı Çamaşır Evi ile çok sayıda eve eş zamanlı baskın düzenlendiğini hatırlattı. Doğubayazıt Belediye Başkanı Canan Korkmaz, Belediye Meclis Üyesi Nazan Sögüt, Doğubayazıt BDP İlçe Yöneticileri Mehmet Birdal, İsa Karahan, Mehmet Tunç ve Ahmet Utuş'un da aralarında olduğu çok sayıda kişinin gözaltına alındığını kaydeden Aksoy, bu kişilerin ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldığını bildirdi.

2009 yılının Nisan ayından beri yapılan "KCK" operasyonları kapsamında 10 bini aşkın Kürt siyasetçinin tutuklandığını söyleyen Aksoy, yapılan operasyonlar sonucu bir çok belediyenin çalışamaz hale geldiğini, başta belediye başkanları olmak üzere neredeyse bütün belediye meclis üyelerinin tutuklu olduğu belediyelerin olduğunu söyledi.

'ASKERİ MAYINLAR HERGÜN CAN ALIYOR'

Aksoy, basın toplantısında son birkaç ayda Doğubayazıt'ta meydana gelen mayın patlamalarına ilişkin de konuştu. Neredeyse her gün mayın yada askeri mühimmatın patlaması sonucu çocukların yaşamını yitirdiğini, yaralandığını söyleyen Aksoy, özellikle askeri kışlaların yerleşim yerlerine yakın olan yerler ile İran, Irak ve Suriye sınırına yakın bölgelerde bu tür olaylar çok sık yaşandığını bildirdi.

Aksoy, sadece Doğubeyazıt’ta son birkaç ay içinde 3 çocuğun mayın patlaması sonucu yaşamını yitirdiğini, 5 kişinin de yaralandığını söyledi.

BDP Milletvekili Aksoy, başta Milli Savunma Bakanı olmak üzere, bütün yetkilileri mayınlar konusunda duyarlı olmaya çağırdı.

Etkin Haber Ajansı / 04 Ocak 2013 Cuma, 17:49

http://www.etha.com.tr/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder