24 Ocak 2013 Perşembe

Kendini yakan Ağrılı mahkûm hayatını kaybetti


 Muğla E Tipi cezaevinde gardiyanların kendisine işkence yaptığı için hastaneye kaldırılmak isteyen Ağrı nufüsuna kayıtlı Erkan Kaya adlı mahkûm, bu durumu protesto etmek amacıyla odasında kendisini yakmıştı. Erkan Kaya, kaldırıldığı İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hayatını kaybetti.




İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yanık tedavisi gören Kaya, yaşamını kaybetti. Vücudunun yüzde 47’sinde yanık oluşan Kaya’nın ciğerleri iflas ettiği için ameliyata alınamamıştı. Adli tıpta yapılan incelemenin ardından Kaya, ailesine teslim edildi. Kaya ailesi oğullarını Pazar günü Buca Kaynaklar mezarlığında toprağa verdi.

DİĞER OĞLUNUN HAYATINDAN DA ENDİŞE EDİYOR

Anne Ayşegülsel Kaya, oğlunun ellerinde sadece kemiklerinin kaldığını, sırtında, kasıklarında, kafasındaki yanıkların çok ağır olduğunu ve tanınmayacak halde olduğunu, hatta iç organlarının dahi göründüğünü belirtti. Bir anne olarak çocuğunun neden öldüğüne kesin emin olmak için adli tıp raporu istediğini ve Erkan’ı defnetmeden önce adli tıpa götürdüklerini söyleyen anne Ayşegülsel Kaya, Muğla Cezaevi’nde yatan diğer oğlunun hayatından endişe ettiğini ifade etti.

‘OĞLUM SAĞLIKLI GİRDİ, CENAZESİ ÇIKTI’

Oğlu Erkan Kaya’nın18 yaşında sağlıklı şekilde girdiği cezaevinden 21 yaşında ölü olarak çıktığını söyleyen anne Kaya, cezaevinde son yedi aydır sıkıntıların yaşandığını yönetimin ve gardiyanların değişmesi ile tüm düzenin alt üst olduğunu iddia etti. Hücrede ateş bulunmasına şaşırdıklarını söyleyen anne Kaya, “O ateş hücreye nasıl girdi, kimler o ateşi hücreye koydu? Oğlum kendisini yaktıktan sonra neden gardiyanlar hemen müdahale etmedi? Bir anne olarak bu sorularımın cevabını bilmek istiyorum. Sorumlu gardiyanlar ve cezaevi müdürü oğlumun ölümünün hesabını adalete vermeliler” şeklinde konuştu.

TAZMİNAT DAVASI AÇACAKLAR

Devletin oğlunu koruyamadığını, canlı aldığı oğlunu tanınmayacak halde ve ölü verdiğini söyleyen anne Ayşegülsel Kaya, devlete ve cezaevi yönetimine maddi manevi tazminat davası açacaklarını açıkladı. Oğlunu kefenler içinde değil, damatlıklar içinde hayal ettiğini de söyleyen anne Kaya, içinin yandığını oğlunu elinden alanların cezasını çekmesini istediğini belirtti.

Hukuki girişimler için İHD İzmir Şubesinden destek alan aile, Muğla E Tipi Cezaevinde kalan diğer oğulları Erdoğan Kaya’nın hayatından da endişe ediyor. Oğullarının başka cezaevine nakledilmesi için savcılığa dilekçe veren Kaya ailesi,  savcılığa daha önce verdikleri nakil talebinin karşılanmadığını, Erkan hayatını kaybettikten sonra Erdoğan’ın nakil talebinin karşılanmasını beklediklerini söylediler.

ANF




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder