23 Kasım 2012 Cuma

Yakın mesafeden vurulan kaçakçı ağır yaralandı


Ağrı'nın Patnos ilçesinde sigara kaçakçılığı yapan Nurettin Çaçan'ın yakın mesafeden polisler tarafından silahla vurulduğu iddia edildi. Hastaneye kaldırılan Çaçan'ın hayati tehlikesi sürüyor.


Patnos'ta dün akşam saatlerinde sigara kaçakçılığı yaptığı belirtilen Nurettin Çaçan (34) adlı yurttaş polis tarafından tarandı. Açılan ateş sonucu ağır yaralanan Çaçan, Ağrı Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Çaçan'ın hayatı tehlikesi sürüyor. Olaya ilişkin konuşan Çaçan'ın ağabeyi Fesih Çaçan, polisin herhangi bir uyarı yapmadan kardeşinin ensesine yakın mesafeden ateş ederek ağır yaraladığını söyledi. Kardeşinin sigara kaçakçılığı yaptığına dikkat çeken Çaçan, kardeşinin tek başına arabada olduğunu ve direnmek gibi bir durumunun söz konusu olmadığın belirterek, "Kardeşim hastanede yoğun bakımda yatıyor. Eğer yanlış bir durum varsa infaz etmeleri gerekmiyor. Aldığım duyumlara göre, polis yakın mesafeden ateş etmiş. Bunu kardeşime yapanların cezalandırılmasını istiyorum. Bu durumu kesinlikle kabul etmiyorum. Kardeşim tek başına olduğu için kaçması halinde yine de yakalanabilirdi. Yetkililerin bu duruma el atmasını istiyoruz" dedi.

Kardeşinin Ağrı Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi altında olduğunu ifade eden Çaçan, olaya sebep olan polisler hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

AĞRI - DİHA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder