17 Kasım 2012 Cumartesi

Ağrı ve İlçelerinde Açlık Grevine Tam Destek


Ağrı’nın Patnos, Diyadin, Doğubayazıt ve Tutak ilçelerinde PKK’li ve PJAK’lı tutsakların başlattığı açlık grevlerine sessiz kalmayan BDP’liler açlık grevlerine devam ediyorlar.

İşte Ağrı ve İlçelerindeki Açlık Grevi Haberleri.


AĞRI; BDP Ağrı Merkez İlçe binasında açlık grevi eylemleri devam ediyor. Açlık grevine BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, BDP Ağrı İl Başkanı Fahretin Yıldırım'ında olduğu kalabalık bir grup katıldı. Açlık grevi öncesi konuşan Milletvekili Halil Aksoy, Kürt halkının hükümet tarafından dayatılan yaşamı kabul etmediğini belirterek, özgürlüğü için alanlarda olduğunu kaydetti. Onurlu bir yaşam için bedenlerini ölümü yatıran tutsaklara sahip çıkmak Kürt halkının temel görevi olduğunu belirten Aksoy, Kürt halkı olarak bedeli ne olursa olsun mücadelelerini sürdüreceklerini dile getirdi.





PATNOS; Ağrı'nın Patnos İlçesi'nde BDP İlçe Örgütü tarafından cezaevlerinde devam eden açlık grevlerine destek olmak için açlık grevi eylemleri devam ediyor. BDP İlçe binasında başlatılan açlık grevine BDP’li Patnos Belediye Başkanı Yusuf Yılmaz, BDP Patnos İlçe Başkanı Şirin Güler'in de aralarında bulunduğu 12 kişi katıldı. Alkış ve zılgıtlar eşliğinde başlatılan açlık grevinde halka duyarlılık çağrısı yapıldı.







DOĞUBAYAZIT; Aralarında Doğubayazıt Belediye Başkanı Canan Korkmaz'ın da olduğu çok sayıda kişi BDP Patnos ilçe binasında açlık grevine başladı. Kollarına kırmızı kurdele bağlayan açlık grevi eylemcileri, “Siyasi tutsaklar onurumuzdur”, “Biji Serok Apo”, “Biji Berxadana zindana” sloganları attı. Grup adına açıklama yapan BDP Doğubayazıt İlçe Başkanvekili İbrahim Kaya, “Her şeyden önce Türkiye'de yaşanan bu açlık grevlerine çözüm bulunmalı. Kürt sorununa çözüm bulunmalı, sonra kendi ülkesi dışındaki sorunlara el atmalıdır" dedi. Kaya’nın ardından konuşana Doğubayazıt Belediye Başkanı Canan Korkmaz, açlık grevlerine giren tutsakların bireysel talepler için değil, Kürt halkının genel talepleri için bedenlerini ölüme yatırdığını belirtti.




TUTAK; Ağrı’nın Tutak İlçesi’nde BDP İlçe binasında açlık grevlerine dikkat çekmek amacıyla iki günlük açlık grevi başlatıldı. Beyaz önlükleri giyen yurttaşların başlattığı açlık grevine katılımlar devam ederek sürüyor.



DİYADİN; Kepenklerin açılmadığı Ağrı’nın Diyadin ilçesinde, BDP İlçe binası içinde açlık grevi eylemi başlatıldı. BDP yöneticilerinin başlattığı açlık grevi eylemi devam ederken, asker ve polislerin ise esnaflara baskı yaparak, kepenklerin açmasını istedikleri görüldü.





Dengê Agirî News Agency 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder