11 Kasım 2012 Pazar

HPG: Ağrı’da 15 asker öldü


Türk ordusunun Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde düzenlediği operasyon hakkında da bilgi veren HPG-BİM, gerillaların gerçekleştirdiği eylem ardından tüm gün boyu çatışmaların yaşandığına dikkat çekildi.


10 Kasım günü Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesine bağlı Glidağ alanının Demirkapı ve Kire Hellac alanında Türk ordusu tarafından geniş kapsamlı bir operasyon düzenlendiğinin belirtildiği HPG-BİM açıklamasında operasyon gücünü yakından takip eden gerillaların saat 13.00’da Türk ordu güçlerine yönelik bir eylem gerçekleştirdiğini, eylem ardından alanda bir de çatışma yaşandığı bildirildi.

Gerçekleştirilen eylem ve gün boyu süren çatışmada gerillaların 15 Türk askerini öldürdüğü belirtilirken yaralanan asker sayısının tespit edilemediği ifade edildi. Yaşanan çatışmada 2 HPG gerillasının kahramanca direnerek şahadete ulaştığını belirten HPG-BİM, yaşamını yitiren 1 gerillanın kimlik bilgilerinin netleştirilmesi ardından kamuoyuyla paylaşılacağı bildirildi. Açıklamada ayrıca alandaki operasyonun halen devam ettiği kaydedildi.

HPG-BİM açıklamasında yaşamını yitiren 2 gerilladan birinin Ardahan doğumlu Baran Serhat kod isimli İnan Kaymaz olduğu bildirildi.

Fırat Haber Ajansı


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder