5 Kasım 2012 Pazartesi

Halil Aksoy: Açlık grevleri çok kritik aşamaya geldi


BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, cezaevlerinde devam eden açlık grevleri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.


BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, cezaevlerinde devam eden açlık grevleri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Cezaevlerinde bulunan tutuklu ve hükümlülerin başlattığı açlık grevlerinin 55. gününe girdiğini söyleyen Aksoy, "Bedenlerini ölüme yatıran açlık grevcilerinin talepleri cezaevi koşulları olmayıp, anadilde savunma ve eğitim hakkının tanınmasıdır." dedi.

"Kritik eşik sayılan günlerin de geride kalması ile her an ölümlerin yaşanabileceği bir süreçte, ne yazık ki, AKP hükümeti yine kör ve sağırları oynamaktadır." diye konuşan Aksoy, sözlerine şöyle devam etti:

"Başbakan, bedenini, yaşamını bu ülkenin barışı ve geleceği için feda eden yüzlerce devrimci tutsağa, 'şov yapıyorlar', 'yiyorlar, içiyorlar', 'vatandaş idam istiyor' diyecek kadar Türkiye'nin sorunlarından uzaklaşmıştır. Burada önemli bir hatırlatmada bulunmak isteriz. Bizzat kendim gittiğim cezaevlerinde, açlık grevinde bulunan eylemciler, Başbakan'ın bu düzeysiz ve de gerçek dışı açıklamalarından sonra, doktor kontrolüne çıkmayı artık reddetmişlerdir. Bizler öncelikle kritik bir aşamaya gelen süresiz ve dönüşümsüz açlık grevlerinin bir an önce son bulması ve ölümlerin yaşanmaması için eylemcilerin taleplerinin kabul edilmesini istiyor ve bunda ısrar ediyoruz.

Adalet Bakanlığı'nın ve Sağlık Bakanlığı'nın Kasım 1991'de 43. Dünya Tıp Kongresi tarafından Malta'da kabul edilen Malta Bildirgesi'ne uygun olarak davranmaları gerektiğini de hatırlatmak isteriz. Adalet Bakanlığımın başta tabip odaları olmak üzere sivil toplum örgütlerinin açlık grevi yapılan cezaevlerini ziyaret etmesine izin vermesi gerekmektedir."

BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy

05 Kasım 2012 Pazartesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder