23 Kasım 2012 Cuma

Cizre ve Doğubayazıt'ta 27 Kasım kutlaması


Cizre'de PKK'nin kuruluş yıldönümünü kutlamak için birçok mahallede yüzlerce genç meşaleli yürüyüş gerçekleştirdi. Polis müdahalesi sonucu başlayan çatışmalar gece yarısına kadar devam etti. Doğubayazıt'ta da şölen gerçekleştirildi.


Şırnak'ın Cizre ilçesi Nur, Sur ve Cudi mahallelerinde bir araya gelen yüzlerce genç, PKK'nin kuruluş yıldönümünü kutlamak amacıyla meşaleli yürüyüş gerçekleştirdi. "Berxwedan li Botanê, çareseri li Îmralîyê" ve "PKK'nin kuruluş yıldönümünü selamlıyoruz" pankartı açan kitle "Bijî Serok Apo", "Dişe diş kana kan seninleyiz Öcalan" ve "Ocalan" sloganları eşliğinde meşaleli yürüyüş gerçekleştirdi. Yüzlerce genç meşalelerle mahalle içinde uygun adımlarla yürüdü. Sayıları git gide artan gençler havaifişekler atarak, yaktıkları meşalelerle İdil Caddesi'ne çıktı. Burada barikatlar kurarak yolu trafiğe kapatan gençler, uzun süre araçlarda kimlik kontrolü yaptı.

PKK Lideri Abdullah Öcalan ve PKK bayrakları açan yüzlerce gence polis zırhlı araç ve TOMA'larla müdahale etti. Polisin gaz bombaları ve tazyikli suyuna gençler de havaifişek, taş ve molotoflarla karşılık verdi. Uzun süre devam eden çatışmalarda eylemcilerin attığı molotofkokteyllerinin polis araçlarına isabet etmesiyle polis araçları alevler içinde kaldı. Alev alan polis araçları TOMA'lar tarafından söndürüldü. Gece yarısına kadar devam eden çatışmalarda polisin geri çekilmesiyle eylem gece yarısı sona erdi.

Doğubayazıt'ta PKK'nin kuruluş yıldönümü kutlamaları başladı

Doğubayazıt'ta Uluyol Mahallesi'nde PKK'nin kuruluş yıldönümü nedeniyle müzikli şölen düzenlendi. Şölene BDP, TUHAYD-DER yöneticileri ve yüzlerce yurttaş katıldı. Şölen sırasında elektriklerin kesilmesi tepkilere neden oldu. Şölene katılan kitle halay çekerek sık sık, "Bijî Serok Apo" "Bijî berxwedana zindanan", "PKK halktır halk burada" sloganları attı. Kutlamalar çekilen halaylar ve atılan havai fişeklerle son buldu. Bu akşam da Ahmedê Xani Mahallesi'nde şölen yapılacağı duyuruldu.

DİHA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder