2 Kasım 2012 Cuma

Diyarbakır, Ağrı ve Dersim’de gerilla eylemleri


HPG gerillaları Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesinde özel harekat polislerine yönelik eylem düzenledi. Diyarbakır’da yol kontrolünde bulunan gerillalar Dersim’de de operasyon birliğine 3 koldan eylem gerçekleştirdi.


HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM) yaptığı yazılı açıklama ile Diyarbakır, Ağrı ve Dersim’deki gerilla eylemleri hakkında bilgi verdi.

31 Ekim günü 17.00-18.00 saatleri arasında Diyarbakır’ın Kulp ve Silvan ilçeleri arasında gerillaların yol kontrolü yaptığını bildiren HPG-BİM, eylem ardından Silvan ilçesine bağlı Hacıserkeft, Mala Alîkê, Kokanê ve Sultaniye alanlarını kapsayan bir operasyon düzenlendiğini kaydetti. “Aynı gün akşam saatlerinde geri çekilen operasyon gizli birliklerin keşif ve pusulama faaliyeti şeklinde devam etmektedir” dedi.

Açıklamaya göre gerillalar aynı gün saat 22.00’da Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçe merkezinde özel harekat polisleri tarafından tutulan bir güvenlik noktasına eylem gerçekleştirdi.

Eylemdeki ölü ve yaralı polis sayısının tespit edilemediği bildirildi. Eylem ardından Doğubeyazıt ilçesine bağlı köy yollarını kapatan Türk ordusuna ait birliklerin Kire Elê, Kire Xelaç ve Demirkapı alanlarında operasyon başlattığı kaydedildi.

Gerillalar 1 Kasım günü Dersim merkeze bağlı Kurasî alanında operasyona çıkan Türk ordusuna 3 koldan eylem düzenledi. Eylemde ölü ve yaralı sayısı tespit edilemezken eylem ardından bölge kobra tipi helikopterlerle bombalandı.

ANF14:19 / 02 Kasım 2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder