29 Kasım 2012 Perşembe

Ağrı İl Meclis Başkanı BDP'li Kenan Alkan


Kenan Alkan: Bizim görev alanımız 7 ilçeden tutun 570 köy ve mezralarla beraber 1200 yerleşim yerini geçiyor.


Ağrı Yankı Gazetesi olarak kendilerini, Ağrı  İl Genel Meclis Başkanlık makamında ziyaret ettiğimiz, iki yıl önce meclis başkanlığına seçilen ve bakanlık müfettişleri tarafından görevden alınan ve tekrar 2. kez başkanlığa seçilen Doğubayazıt'lı hemşerimiz Kenan Alkan, Ağrı'nın gerilerde kalmasının en büyük sebebinin, çoğu kurum ve kuruluşlar da adam kayırılması adil çalışılmamsından kaynaklandığını söyledi. Ayrıca ülkeyi ve çoğrafyayı sevmenin kriterine de değindi.

Haber: Filiz Demir

2004'ten beri BDP'nin içerisinde yer alan ve 2 yıldır Ağrı İl Genel Meclis Başkanlığı yürüten Ağrı İl Genel Meclis Başkanı :Kenen Alkan, Halk şunu bekler kendilerini temsilen, yani teslimiyetlerini sundukları insanın 4 yılda bir ziyaretlerine gelmelerini istemezler. Siyasilerin ve sivil toplum örgüt başkanlarının en büyük eksiklikleri başa geldikten sonra kendilerini o konuma getiren insanları kabullenmemeleri var. Halka sundukları teori prtaiğe geldiğinde farklılışıyor. Sundukları talebi yerine getirmiyorlar. Değim yerindeyse daha önce oy almak için kapı kapı dilenen dilenci insanların başa geçtikten sonra burunları büyüyor. Bizim il genel başkanlığına seçilmemizden önce, burada rendevu sistemi vardı.Biz geldikten sonra bunu kaldırdık. Her isteyen vatandaş mesai saatlerimiz içerisinde buraya gelip rahatlıkla görüşmelerini yapabiliyorlar.diyerek ilginç açıklamalarda bulundu.

"BİR ÜLKEYİ SEVME KRİTERİ"

Kenan Alkan, "Ülkeyi sevme kriteri bellidir. İnsanlar kimi zaman aldıkları maaış kadar ülkesini coğrafyasını sevme refleksi gösterir.Mevcut durumda bir siyasetçinin yapması gereken yerelde,hırsızlığa bulaşmamak, adam kayırmamak,gelen ödenekleri yerinde kullanmak, hakkı hakkakıyeti koruyarak demokrasiden ödün vermemek, toplumuda ülkeyide sevmenin kriteri olmalıdır diye düşünüyorum. Şu anda Ağrı'nın dibe vurmasının sebebi belediye başkanlarından tutunda, milletvekilleri il genel meclis üyelerinden tutunda, belediye meclis üyeleri, herkes öncelikte kendi insanı olsun istiyor. Ağrı da çalışma bakımından bizim konumumuz belediyelerden farklı şöyle ki, belediye başkanları belediye mücavir alanlarımızdan sorumlu köylerden değil. Ağrı Merkezden sorumlu. Bizim görev alanımız 7 ilçeden tutun 570 köy ve mezralarla beraber 1200 yerleşim yerini geçiyor. Bizim sorumluluklarımızda büyüyor bizim yetkilerimizde köylerin yol, su, köprü,arazi yolları,su kanal hizmetleri vs. Bunlara ödenek aktarımı Ağrı ile ilgili her konuda, Ağrı İl Genel Meclisi'dir. Biz bu görevi BDP ve AK Parti olarak 14 AK Partili 14 BDP'li toplamda 28 meclis üyemizle yürütmekteyiz" dedi.

Ağrı Yankı Gazetesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder