29 Kasım 2012 Perşembe

Doğubayazıt'ta ücretsiz diş muayenesi


BDP'li Doğubayazıt Belediyesi'ne bağlı Ayşenur Zarakolu Tıp Merkezi tarafından ilçedeki okullarda ücretsiz diş sağlığı taraması yapıldı. Başkale Belediyesi ise, ilçedeki açık kanalların üzerine kapatma çalışmalarını sürdürüyor.


Doğubayazıt Belediyesi'ne bağlı Ayşenur Zarakolu Tıp Merkezi tarafından ilçedeki okullarda ücretsiz diş sağlığı taraması yapıldı. Atatürk Orta Okulu'nda yapılan sağlık taramasına, Tıp Merkezi Sorumlusu İbrahim Erdoğan, Diş Doktoru Kasım Maviyıldırım ve hemşireler katıldı. İlçedeki tüm okullarda sağlık taraması yapılacağını belirten Diş Doktoru Kasım Maviyıldırım, "Ağız ve diş sağlığında en önemli iki hastalık diş çürükleri ve diş eti iltihaplanmalarıdır. Diş eti hastalıkları kimi zaman diş yuvasının bulunduğu çene kemiğinin erimesine kadar ilerleyen bir etki yapabilir. Diş sağlığının bozulması vücuttaki diğer organları da etkileyebilir. Bundan dolayı gereken müdahale zamanında yapılmalı. Dişler neredeyse bütün sistemleri olumsuz etkileyen sürekli enfeksiyon odağı haline gelebilir ve kalp, böbrek, eklemler vb. yapılarda önemli sağlık sorunlarına yol açabilen enfeksiyonlara kaynaklık edebilir" dedi.

Başkale'de kanalların üstü kapatılıyor

Başkale Belediyesi, Bozbaylar Sokak'ta başlattığı kanal kapatma çalışmalarının ardından Şerefhan Caddesi'nde de kanal kapatma çalışmalarını sürdürüyor. Hizmetleri kentin dört bir tarafına yayacaklarını ve çalışmalarını da bu doğrultuda sürdürdüklerini ifade eden Belediye Başkanı Hecer Sarihan, açık olan atık su kanallarının verdiği çirkin görüntüleri ortadan kaldırıp, daha modern ve göze hoş gelen çalışmalar yapmaya devam edeceklerini söyledi. Belediye Şerefhan Caddesi ile Van-Hakkari karayoluna kadar olan 220 metrelik açık atık su kanalına koruge borular döşenerek kapatıldığını belirten Sarihan, çalışmalara devam edeceklerini dile getirdi. DİHA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder