11 Kasım 2012 Pazar

Ağrı'da AKP'ye kitlesel tepki


Ağrı'da açlık grevlerine dikkat çekmek amacıyla BDP, KESK Ağrı Şubeler Platformu, Ağrı Tabip Odası, Dev Sağlık-İş, İMO, İHD, ADÖ-DER ve DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası gibi kurumlar ortak basın toplantısı düzenledi. KESK Şubeler Platformu'ndan Kağızman Caddesi'ne kadar yürüyen siyasi parti ve sendika temsilcileri, "Ölüm değil çözüm istiyoruz", "Ölüm değil yaşam galip gelecek", "Açlık grevi 61. gününde", "Sağlık hakkı için susmayacağız", "Anadilde eğitim ve savunma haktır", "Açlık grevcisinin sağlığından hükümet sorumludur", "Bu çığlığı duyalım ölümleri durduralım" pankart ve dövizleri taşıdı. Yürüyüş esnasında sık sık aynı içerikte sloganlar atıldı. Yürüyüş sonrası açıklama yapan Dr. Heval Bozdağ, "Bugün açlık grevlerinin 61. günü.
Cezaevlerinde 12 Eylül tarihinde başlayan eylemde tutsaklar her geçen gün biraz daha ölüme yaklaşıyor. Açlık grevinde bulunanlar artık geri dönüşümü olmayan sağlık sorunlarına maruz kalıyor. Sayıları 10 bini bulan tutsakların taleplerine artık cevap verilmelidir" dedi.

Doğubayazıt'ta 13 Kasım'da yürüyüş yapılacak

Cezaevlerinde devam eden süresiz-dönüşümsüz açlık grevlerine destek amaçlı BDP Doğubayazıt İlçe Örgütü öncülüğünde yürüyüş ve basın açıklaması düzenlenecek. 13 Kasım'da BDP İlçe binası önünden İnsan Hakları Anıtı önüne kadar yapılacak yürüyüşle ilgili mahallelerde halk toplantıları düzenlendi. Çalışmalar hakkında bilgi veren BDP Doğubayazıt İlçe Başkanvekili İbrahim Kaya, ilçe halkını yürüyüşe davet etti. Kaya, "Duyarlı halkımız bedenini ölüme yatıran evlatlarının sesine kulak vermelidir. Herkesi Salı günü yapacağımız açıklamaya katılmaya davet ediyorum" dedi.

Dicle Haber Ajansı (Diha)










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder