5 Kasım 2012 Pazartesi

Anti Kapitalist Müslümanlar'dan Ağrı'lı Ali Sarı İçin Çağrı


Ağrı'lı Ali Sarı'ya yapılan saldırının ardından Anti Kapitalist Müslümanlar yayınladıkları bildiri ile basın toplantısı çağrısında bulundu.

Üniversite öğrencisi Ali Sarı'ya yapılan saldırının ardından Anti Kapitalist Müslümanlar şu açıklamaya yer verdi;

Anti-Kapitalist Müslümanlardan refikimiz, yoldaşımız, dostumuz Kürt öğrenci Ali Sarı'ya Marmara Üniversitesi'nde faşist saldırı!

Bugün Marmara Üniversitesi Göztepe Eğitim kampüsünde Coğrafya öğretmenliği bölümünde okumakta olan arkadaşımız Ali Sarı, ülkücüler tarafından bıçaklı saldırıya uğramış ve ağır darp edilmiştir.

Dersliğin girişinde gelişen olayda ülkücü bir grup önceden tehdit ettiği Gülsüm Teymuroğlu isimli Kürt kadın öğrenciye saldırıda bulunmuş, Ali Sarı ise ülkücülerin Gülsüm Teymuroğlu'nu darp etmesi üzerine korumak için araya girmiş ve ülkücüler tarafından darp edilerek kalçasının 3 yerinden bıçaklanmıştır.

Okulda güvenliğin saldırgan faşistlere karşı müdahale etmemesi ve gelişen bu korkunç olaya karşı sessiz kalması olayın vehametini ortaya koyarken ülkücülerin elini kolunu sallayarak bıçakla okula nasıl girdikleri merak konusu olmaktadır.

Ambulansla hastaneye kaldırılmak istenen Ali Sarı, sedyedeyken etrafı ülkücüler tarafından sarılmış, ilk tedavisi engellenmiş ve ülkücüler Ali Sarı'nın arkadaşlarıyla sözlü sataşmaya girmişlerdir. Polis ise ülkücülere yine sessiz kalırken Ali Sarı'nın arkadaşlarına müdahale etmiştir.

Marmara Üniversitesi'nde sık sık yaşandığı bilinen bu tür olaylardan sonra mağdurlara soruşturma açıldığı ve okul yönetimince mağdurların eğitim hakkını engellemeye varan uygulamalara imza atıldığı da kamuoyunca malumdur. Okulun her köşesinde güya güvenliği sağlamak için bulunanan sivil polislerin ve özel güvenliğin kimin güvenliğini sağladığı da merak konusudur.

Kamuoyunun merakını celbeden bu sorulara acil cevap verilmesini ve bir daha bu tür olayların yaşanmaması için yetkililerin suçluları en kısa sürede tespit edip gerekli işlemlerin derhal yapılmasını istiyor ve bu faşist saldırıyı kınıyoruz.

Yapılan saldırıyı kınayan Anti Kapitalist Müslümanlar, 6 Kasım Salı günü (yarın ) Haydarpaşa Numune Hastanesi Acil Servisi önünde bir basın açıklaması gerçekleştirecek.


Kaynak: Adilmedya

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder