23 Kasım 2012 Cuma

Doğubayazıt Belediye Başkanı Dr. Korkmaz'dan kadınlara dayanışma yemeği


Doğubayazıt Belediyesi tarafından açlık grevine giren ve tutuklu ailelerine dayanışma amacıyla kahvaltıda biraraya geldi.


Doğubayazıt Belediyesi tarafından tutsak ailelerine dayanışma amacıyla kahvaltı verildi. Doğubayazıt Belediyesi'nde biraraya gelen kadınlar, kitlesel olarak mezarları ziyaret etti.

Demokrasi şehitleri adına saygı duruşu ila başlayan mezarlık ziyaretinde daha sonra yaşamını yitirenler için dualar okundu.

Ziyaretin ardından Manolya Pastanesi'nde verilen kahvaltıya; Doğubayazıt Belediye Başkanı Canan Korkmaz, belediye meclis üyeleri, Barış Anneleri ve tutsak yakınları katıldı. Cezaevlerindeki açlık grevlerinin ölümle sonuçlanmamasının Kürt halkı açısından sevindirici olduğunu belirten Belediye Başkanı Korkmaz, açlık grevlerinin sonuçlanmasında katkısı olan herkese teşekkür ederek konuşmasına başladı.,

Korkmaz,  "Kürt halkı uzun yıllardan beridir büyük acılar yaşadı. Temennimiz hiçbir annenin gözyaşı dökmemesidir. Bizler halkımızla beraber açlık grevlerinin sonuçlanmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Bu süreçte yıpranan kadınlarımızın bu acısını hafifletmek amacıyla toplandık.

Bizler arkadaşlarımızın cezaevlerinde yürüttüğü mücadeleyi Kürt halkının kadınları, gençleri olarak dışarıda destekleyip sahipleneceğiz" dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder