6 Kasım 2012 Salı

Ağrılı öğrenciye Ülkücü saldırı protesto edildi



Marmara Üniversitesi'nde Kürt bir öğrencinin ülkücülerin bıçaklı saldırısına uğraması Anti-kapitalist Müslüman Gençler tarafından protesto edildi.

Anti-kapitalist Müslüman Gençler, dün Marmara Üniversitesi'nde yaşanan ülkücü saldırıyı protesto etti.


Ali Sarı'nın tedavi gördüğü Haydarpaşa Numune Hastanesi bahçesinde bir araya gelen Anti-kapitalist Müslüman Gençler adına Sedat Doğan bir açıklama yaptı.

Arkadaşlarının siyasi kimliği nedeniyle saldırıya uğradığına işaret eden Doğan, suçluların en kısa sürede tespit edilip gerekli işlemlerin yapılmasını istedi. Doğan, "Bu ırkçı faşizan saldırıyı şiddetle kınıyoruz" dedi.

Açıklamaya yazar İhsan Eliaçık katıldı.

ELİAÇIK: EŞİTLİK SAĞLANANA KADAR EZİLENDEN YANAYIZ

ETHA muhabirine konuşan Eliaçık, "Ali Sarı hem Kürt kimliğiyle hem de anti-kapitalist İslamcı kimliğiyle okulda tanınan birisidir. Kürt'ün Müslüman olması bile ülkücüler için rahatsızlık verici. Oysa hem Kürt'ün hem de Türk'ün ortak değerlerinden birisi İslamdır" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın açıklamaları üzerine toplumda Kürtlere karşı yaygın bir nefret söylemi başladığını belirten Eliaçık, "Ali arkadaşımız Ağrılı Müslüman bir Kürt'tür. İslam milliyetçi faşistlerin tekelinde değildir. Bu yüzden ben ve Anti-kapitalist Müslüman Gençler, Türk ile Kürt eşitlenene kadar Kürt halkının yanındayız. Alevi ile Sünni eşitlenene kadar Alevi'nin yanındayız. Müslüman ile gayri-müslümler eşitlenene kadar gayri-müslümlerin yanındayız" diye konuştu.

MUHSİN SARI: GÜVENLİK GÜÇLERİ SUÇLU

Ali Sarı'nın ağabeyi Muhsin Sarı da Marmara Üniversitesi'ndeki ülkücülerin yaptığı ilk vahşet değildir. Ülkücü faşist gruplar daha önce de Marmara Üniversitesi'nde benzer eylemler yapmışlardır. Lakin yetkililer söz konusu Kürtler olunca olaylara tepkisizdirler. Bu gruba mutlaka legal hukuki yollardan müdahale edilmesi gerekir. Aksi takdirde Marmara Üniversitesi eğitim işlevini yitirecek ve içinden çıkalmaz durumlara girecektir. Üniversite içerisinde gençlerin güvenliği tehlikededir. Güvenlik mensupları ya görevlerini yapmamaktadır ya da bu gibi olaylarda taraf tutmaktadırlar. Her iki durumda da güvenlik mensupları suçludur. Hukuki yollarla hakkımızı arayacağız" dedi.

Kürt sorununa da değinen Muhsin Sarı, devletin ve iktidarın izlediği politikalar nedeniyle Türk ve Kürt halkının karşı karşıya geldiğini söyledi. Sarı, "Eğer çok acil çözümler getirilmezse dün kardeşimin uğradığı saldırıya başkası da uğrar. Ve toplumda bir kaos ortamı olur. Bizler bunların yaşanmasını istemiyoruz. Gençlerin okullarında güvenli bir şekilde eğitim görmelerini istiyoruz" dedi.

SALDIRILAR 18 EKİM'DEN BU YANA SÜRÜYOR
Ali Sarı'nın okul arkadaşı Muhammed Aydın ise 18 Ekim'de Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü'nde Kürt öğrenciler ile ülkücü öğrenciler arasında kavga çıktığını, bu kavga sonucunda ülkücü gruptan birisinin ağır yaralandığını hatırlattı. Bu olaydan sonra ülkücülerin okuldaki Kürt öğrencilere her fırsatta saldırdığını belirten Aydın, özellikle 30 Ekim'den sonra bu tip saldırıların arttığına dikkat çekti.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder