5 Kasım 2012 Pazartesi

Eski Bir Açıklama; TKP'nin 2010'da Ağrı'daki Selden Dolayı Yaptığı Açıklama

(Açıklamayı paylaşmamızdaki amaç, Ağrılılara hafıza tazeletmektir. Geçmiş unutulmasın)


"Ağrılıların hesap sormak için çok nedeni var"


Ağrı'da yaşanan sel felaketiyle ilgili bir açıklama yapan TKP Van İl Örgütü, bölgeye giden AKP'li bakanların sorumluluğu yağış miktarına ve küresel ısınmaya atmasını eleştirdi.

TKP Van İl Örgütü, Ağrı'da yaşanan ve hayatı felç eden sel felaketi ile ilgili bir açıklama yayınladı. Açıklamada, "Bütün bunlar olup bittikten sonra, dün Ağrı’ya gelen Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ sorunlara dair yapmış oldukları yorumlarla sel felaketinden daha büyük tehlikenin AKP olduğunu kanıtlamış oldular" denildi.

Selin Ağrı'nan çeşitil bölgelerindeki ağır bilançosundan bahsedilen açıklamada, 13 yaşındaki Gamze Gündüz'ün yaşamını yitirdiği hatırlatıldı.

"Derelerin şimdiye kadar ıslah edilmediğinden bahsedilmedi"
Halkın sel nedeniyle perişan hale gelmesinden sonra bölgeye giden bakanların eleştirildiği açıklamada şöyle denildi:

"Bütün bunlar olup bittikten sonra, dün Ağrı’ya gelen Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ sorunlara dair yapmış oldukları yorumlarla sel felaketinden daha büyük tehlikenin AKP olduğunu kanıtlamış oldular. İstanbul’da yaşanan sel felaketi ile Başbakan Tayyip Erdoğan’ın İstanbul halkını suçlu ilan ettiği gibi, Cemil Çiçek de Ağrı halkını suçlu ilan etti. Sorunun dere yataklarına yapılan yapılarla ilgili olduğunu söyleyen Çiçek, konuşmasında bu derelerin şimdiye kadar ıslah edilmediğinden ise nedense hiç bahsetmedi.

"Devlet Bakanı Cemil Çiçek, 'Bütün hesaplamaları alt üst eden bir yağış meydana geldi. Antalya'da ve İstanbul'da da böyle oldu. Bu, küresel ısınmanın meydana getirdiği bir sıkıntıdır' dedi ve fazla yağışın nedeni küresel ısınmaya bağlayarak Ağrı Halkı ile neredeyse dalga geçti. Her fırsatta halk düşmanlıklarını sergileyen AKP milletvekilleri sel felaketi sonrasındaki yıkımın asıl nedenlerin üstünü örtmek için şimdi ise böyle bir neden bulmuşlardır.

"Her doğal olayın, bir felakete dönüştüğü ülkemizde AKP yetkilileri , önce felaket bölgesine resmi bir ziyarette bulunmakta, felaketin sorumluluğunu cahillikle suçladıkları halkımıza yıkmakta daha sonrada yapılan yardımları gösterip 'Biz işimizi yaptık' diyerek sırça köşklerine geri dönmektedirler. Son bir yılda İstanbul’da yaşanan sel felaketi, Elazığ’da yaşanan deprem ve son olarak Ağrı’da yaşanan sel ve su baskınlarında olduğu gibi AKP, sekiz yıldır tahmin edilmesi hiç de zor olmayan bu sorunlara ilişkin hangi önlemi aldığını halkımıza anlatamamaktadır. Her felaket tablosunda AKP’nin parmağı her yıkımda ise AKP’nin bir yağma planı bulunmaktadır.

"Ağrı halkının AKP'den hesap sormak için nedeni daha fazladır"

"Bugün, Ağrı halkının elinden evini, tarlasını, dükkanını alan sel değil, kentlerimizi yağma planlarına göre kuran, kamu kaynaklarını halk için kullanmayan ve suçluyu sel felaketinde çocuğunu kaybetmiş bir babaya yıkacak kadar halka düşman olan AKP almıştır.

AKP’nin elinden ülkemizi, geleceğimizi, kentlerimizi ve evlerimizi almak için bu en büyük çeteden hesap sorulmalıdır. Ağrı halkının bugünden itibaren AKP’den hesap sormak için nedeni artık daha fazladır. "

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder