6 Kasım 2012 Salı

Ağrı Cezaevleri Zulmü


Geçen hafta bir de şöyle bir durum yaşandı: Ağrı M Tipi Cezaevi yönetimi, 17 Ekim 2012 günü açlık grevine başlayan Karuh Yasin, Hakan Tunç, Engin Turak’a tuz, şeker ve içme suyu vermeyi reddetti; sonra da onları 25 Ekim 2012 günü Gümüşhane E Tipi Cezaevi’ne sürgün etti. Ağrı M Tipi Cezaevi yönetiminin ‘başından savdığı’ üç kişi açlık grevlerini şimdi Gümüşhane’de sürdürüyor.


Bir annenin çığlığı

Ağrı Doğubayazıt’tan Ankara’ya, Meclis’e gelen Hatice Çamlıbel : “Dört yıl fakültede okuyan oğlum Ümit Çamlıbel, inşaat mühendisi olmak üzereyken tutuklandı. Üç yıl süren yargılama sonrasında kendisine haksız yere 18 yıl hapis cezası verdiler. Adıyaman E Tipi Cezaevi’ndeki oğlum, arkadaşlarıyla birlikte açlık grevine başlamış. Ben ve babası hastayız. Onun açlık grevine başlaması, bizi daha da üzdü. Her gün ölümü beklediğimiz için psikolojimiz bozuldu. Oğluma bir şey olursa, bunun sorumlusu AKP hükümetidir. Oğlumun parmağı bile kanarsa, kendimi Meclis’in önünde yakacağım!”

Özür dileniyor !

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde 17 Şubat 2011 günü katıldığı bir mitingte bir ses bombası elinde patlayan Adem Yıldız’ı yanında bulunan akraba ve arkadaşları hemen Devlet Hastanesi’ne kaldırdılar. Orada sağ kolunun yarısını kaybeden Adem Yıldız’ı polisler üç gün sonra hastaneden gözaltına aldılar. Çok kan kaybettiği için sürekli baygınlık geçiren Yıldız’a kimi kağıtlara parmak bastırdılar. Sürekli baygınlık geçirdiği için okuyamadığı kağıtlara ismi yazılan kimi başka kişiler de Adem Yıldız ile tutuklanarak hapse atıldı.

Mahkemeye çıktığında, ifadelere hangi koşullarda parmak bastığını anlatan Adem Yıldız, kendisinden habersiz olarak kendi dosyasına adı konulan kişilerin hiçbirisiyle ilgisinin bulunmadığını belirttikten sonra, kendisi dışında hazırlanan ifadelerin bulunduğu kağıtlara parmak bastığı için mağdur duruma düşen insanlardan özür diliyor ve aflarına sığınıyor. Söz konusu dosyaya polislerin ismini koyduğu kişilerin adları şöyledir: Ercan Akuş, Feyyaz Aslan, Orhan Şahin, Mahmut Babayiğit. Halen Gümüşhane E Tipi Cezaevi’nde bulunan Adem Yıldız, imzatılan kağıtlar için ilgili polisler hakkında da suç duyurusunda bulundu.

Özgür Gündem Gazetesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder