30 Kasım 2012 Cuma

Patnos Belediyesi ilçeye yeni bir görünüm kazandırdı

 Patnos Belediyesi, 2009 yılından beri yaptığı çalışmalar ile şehrin çehresini değiştirirken, önümüzdeki dönemde önüne koyduğu hedefler ile de göz dolduruyor.


Haber: Veysel Şimşek

2009 yılından yapılan yerel seçimler ile büyük bir borçla belediyeyi devralan belediye yönetimi, İlçeye yeni bir görünüm kazandırmak için başlattığı çalışmalar ile halktan tam not alıyor. Önceki belediye döneminde kalan borçlarları tamamen silen belediye yönetimi, büyük yatırımlar yaparak halkın güvenini boşa çıkarmadı. Yaklaşık 4 Trilyon lira borç ile belediyeyi kazanan belediye yönetimi, hem borçlarını kapattı hem de yaklaşık 10 trilyon para kasasında biriktirmeyi başardı. İlçede yıllardır devam eden Asfaltlama, kanalizasyon, su sorun, toplu taşıma araçları, Kültür Merkezi, yeni belediye hizmet binası,Kadın istihdamı sorunlarını ortadan kaldıran belediye yönetimi, önümüzdeki yıl önüne koyduğu hedefler ile de çalışmalarını aralıksız sürdürecek.

'Tarihin en büyük su projesi tamamlandı'

İlçede yaklaşık 70 yıldır devam eden su sorununa çözüm bulmak için çalışmalar yürüten belediye, 40 km uzaklıkta bulunan Köseler suyu kaynağından şehir merkezine su hattı döşedi. Yaklaşık 12 trilyona malolan su projesi tamamen belediyenin kaynağı ile yapılırken, bitme aşamasında gelen su projesinin denemeleri yapılmaktadır. Şehir içinde döşenecek 100 km’lik su hattının bitmesi ile birlikte şehrin su sorununun tamamen ortadan kaldırılacağı belirtilirken, yurttaşlar tarafından da büyük bir heyecanla suyun akması bekleniliyor.Şehre gelen misafirlerin konaklamasını sağlamak amacıyla 1120 m2 alan üzerine kurulu ve 7 kattan oluşan içerisinde 3 adet toplantı konferans salonu, fin hamamı, sauna ve türk hamamı, restorant-kahvaltı salonu ve çok amaçlı salonları bulunan 120 yataklı 4 yıldızlı otel yapımına başlanmış olup ilkbahar ayları ile birlikte halkın hizmetine girecektiry. Otelin yanında olimpik yüzme havuzunun yapımı da tamamlanırken, halka açık ve ücretsiz hizmet vermesi hedeflenmektedir.

Park, yol,asfaltlama,kadın istihdamı,alt yapı sorunları çözüldü

Belediye tarafından ilçenin ağaçlandırılması ve yeni bir görünüm kazandırılması için başlatılan seferberlik kapsamında Erciş yolu üzerinde çöp alanı olarak kullanılan 70 dönüm üzerine bölgenin Anfi Tiyatro, Kısmen botanik alan, spor alanları, çocuk oyun alanları, sosyal alanlar, mescid, çeşitli tip ve ebatlarda ağaçlar bulunan ve yakın gelecekte bölgenin mesire alanı olarak en uğrak yeri olacak parkın inşası tamamlanarak halkın hizmetine konulmuştur. Şehir içindeki yolların yeniden düzenlenmesi için sıcak asfalt döken belediye, ilçede 36 km sıcak asfalt dökerek ilçedeki yolları yeniden yapılandırdı. 2009-2010 yılı içerisinde 23.000 metre döşeyen belediye yönetimi, 2011 yılı içerisinde 56.000 metre kanalizasyon ihalesi yaparak, 2012 yılının sonuna kadar şehir altyapısının % 90’lık kısmının bitirilmesi hedeflenmektedir. Bu da gösteriyor ki 76 yıllık sürede yapılan altyapı çalışmalarının toplamı son üç yılda yapılan çalışmaların toplamının % 50’sine eşit olduğu belirtiliyor. Tarihinde hiç kadın çalışanın olmadığı belediyede yeni yönetim ile birlikte kadın istihdamı yapılarak, kadın aktiviteleri kadınların öncülüğünde gerçekleşmektedir.

‘Hedefleri göz dolduruyor’

2013 yılı hedefleri arasında bulunan Köseler suyunun ilçenin tamamına akması için çalışmalar devam ederken, önümüzdeki yıl da kanalizasyon sorununda tamamen ortadan kaldırılacağı belirtiliyor. Kültür merkezi civarındaki 30 km’lik alanın park yapılarak halkın hizmetine konulması hedeflenirken, ilçedeki yol sorununda yüzde 70 civarında biteceği belirtiliyor. Şehrin içinde bulunan Ota galericiler için şehir dışında yeni bir site kurulması hedeflenirken, ilçenin çeşitli mahallelerinde halk evi ve taziye evlerinin açılması hedeflenmektedir. Tam teşekküllü yurt ve barınma evi yapmayı hedefleyen belediye yönetimi, yurttaşlarla halk toplantıları gerçekleştirerek kentin sorunlarına çözüm bulmayı hedeflemektedir.

‘Halkımız herşeyin en iyisine layıktır’

Yapılan çalışmaları değerlendiren Belediye Başkanı Yusuf Yılmaz, halka söz verdikleri gibi çalışmalarını aralıksız sürdüreceklerini belirterek, her zaman halkın hizmetinde olmaya devam edeceklerini söyledi. Belediyeyi devraldıkları günden bu yana halk belediyeciliği anlayışı ile hareket ettiklerini dile getiren Yılmaz, önümüzdeki yıllarda da çalışmaların aralıksız devam edeceğini belirtti. Halkın görüş ve düşüncelerini de alarak çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Yılmaz, “Bizler her zaman halkımızın hizmetindeyiz. Halkımız çalışmaların en iyisini hak ediyor. Tüm belediye çalışanlarımız ile birlikte halkımızın huzur ve refahı için seferber olmuşuz” dedi.

Ağrı Yankı Gazetesi








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder