13 Kasım 2012 Salı

Ağrı'da Yaşamını Yitiren Serhat Toprağa Verildi

ARDAHAN (DİHA) - HPG'li İnan Kanmaz'ın (Baran Serhat), "PKK intikam" ve "Biji Serok Apo" sloganlarıyla köyünde yüzlerce kişi tarafından toprağa verildi.


Ağrı'da 9 Kasım'da çıkan çatışmada yaşamını yitiren HPG'li İnan Kanmaz'ın (Baran Serhat) cenazesi, Ardahan'ın Göle ilçesine bağlı Hacı Ali (Heci Eli) Köyü'nde kitlesel şekilde toprağa verildi. Çevre ilerden ve ilçelerden cenazeye katılmak için köye gelen yurttaşlar, askerler tarafından ablukaya alınan köy girişinde kimlik kontrolü yapıldıktan sonra köye girmelerine izin verildi. HPG'linin cenazesine MEYA-DER üyeleri, BDP Kars İl Eş Başkanları Nuriye Erkmen ve Şerafettin İldirim, BDP'li yöneticiler, BDP PM Üyesi Alper Budak ve çok sayıda yurttaş katıldı. HPG'linin Kanmaz'ın tabutu, evi önünden köy mezarlığına kadar omuzlarda taşındı. "PKK intikam" , "Biji Serok Apo", "Dişe diş kana kan seninleyiz Öcalan" sloganları atan kitle, mezarlıkta, devrim ve demokrasi mücadelesinde yaşamlarını yitirenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Daha sonra konuşma yapan BDP PM Üyesi Alper Budak, "Kürt halkı Sayın Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için mücadelesinden vazgeçmeyecektir. Kürt halkının temel hak ve özgürlükleri kısıtlanmış olmasaydı, bu genç bedenleri toprağa vermeyecektik. Ama maalesef kandan beslenen AKP hükümeti, çözümsüzlükte ısrarcı davranmaya devam ediyor" dedi. 63. gününe giren açlık grevlerine dikkat çeken Budak, tutsakların direnişini selamladıklarını söyledi.

Cenazenin toprağa verilmesinin ardından HPG'li İnan için köyünde taziye kuruldu. Taziye çadırına geçmek isteyen kitle ile köyü abluka altına alan askerler arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Yaşanan gerginliğin ardından kitle Kanmaz ailesini ziyaret ederek, taziyelerini iletti.












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder