5 Kasım 2012 Pazartesi

Halil Aksoy: Karayazı Kaymakamı'nı İstifaya Davet Ediyorum


BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında Erzurum Karayazı Kaymakamı Murat Özdemir hakkında değerlendirmelerde bulundu.


BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında Erzurum Karayazı Kaymakamı Murat Özdemir hakkında değerlendirmelerde bulundu.

BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, "Halk arasında ayrımcılık yapan, seçilmiş kişiler ile görüşmeyen ve keyfi tutumlar sergileyen Karayazı Kaymakamı için İçişleri Bakanı'nın göreve çağırıyoruz." dedi

BDP'li Aksoy, bazı mülki amirlerin yurttaşlar arasında ayrım yaparak, partilerinin yerel temsilcilerini, il ve ilçe yöneticilerini hiçbir şekilde dikkate almadıklarını savundu. Mülki amirlerin görevlerini ve sorumluluklarını yerine getirmediklerini iddia etti. Aksoy, "Suç işlemektedirler. Ne yazık ki, bu mülki amirler hakkında ne yargı ne de hükümet tarafından hiçbir işlem yapılmamaktadır." dedi

BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, sözlerinde şunları kaydetti:

"AK Parti hükümeti iktidara geldiği günden itibaren, tüm kamu kurum ve kuruluşlarında hızlı bir kadrolaşmaya giderek, özellikle önemli mevki ve makamlara kendi yandaşlarını getirmiştir. Ne yazık ki bu kadrolaşma, yargı mensuplarına, valilere ve kaymakamlara kadar uzanmıştır.

Herkesin de bildiği üzere, özellikle seçim zamanlarında valiler, AK Parti il başkanı; kaymakamlar ise ilçe başkanı gibi çalışmaktadır. Hatırlayacaksınız, seçim arifelerinde, kaymakam ve valiler, beyaz eşya, koltuk gibi ev eşyasının yanı sıra, kömür dağıtıyorlar.

Üstelik sadaka gibi dağıtılan bu yardımlar da yine gerçek ihtiyaç sahiplerine değil, kendi yandaşlarına yapılmaktadır. Özellikle bölgede, en ufak demokratik hak talebimize dahi tahammül edemeyen AK Parti'nin mülki amirleri, polislere gaz bombalarıyla saldırı talimatını vermekten hiçbir zaman geri durmuyorlar.

Yurttaşlar arasında ayrım yapan, partimizin yerel temsilcilerini ve il ve ilçe yöneticilerini hiçbir şekilde dikkate almayan mülki amirler, görevlerini ve sorumluluklarını yerine getirmeyerek, suç işlemektedirler. Ne yazık ki, bu mülki amirler hakkında ne yargı ne de hükümet tarafından hiçbir işlem yapılmamaktadır.

Erzurum Karayazı Kaymakamı Murat Özdemir de, yurttaşlar arasında ayrım yaparak, özellikle BDP'ye oy veren köy ve mahallelerin işleri ile ilgili işlemleri çeşitli gerekçelerle yapmamakta ya da zamana yayarak savsaklamaktadır.

Bu konu da taleplerini dile getiren yurttaşları, seçilmiş muhtar ve il meclis üyelerini de hiçbir şekilde dinlememekte, onları makamına dahi kabul etmemektedir. Makam odasında AK Parti ilçe başkanı ve kendi yandaşı muhtarlarla sürekli görüşen kaymakam, halkın temsilcileri muhtarlar ve il genel meclisi üyeleriyle görüşmemektedir.

Köylerle ilgili yapılan toplantılara muhtarları ve il genel meclisi üyelerini davet etmeyen kaymakam, toplantı yeter sayısı olmadığı gerekçesiyle toplantıları başlamadan sona erdirmektedir. Toplantılara girerken dahi selam vermeyen, seçilmiş insanlara merhaba bile demeyen kaymakam, seçilmiş insanları küçümser bir tarzda davranmakta, onları çeşitli şekillerde tehdit etmektedir.

1200 seçmeni olan Değirmen kaya Köyü'nün su sorunu için köylüleri, muhtarları dinlemeyen kaymakam, bu konuda görüşmek için odasına giden İl Genel Meclis Üyesi Fuat Arslan'ı, karşısında asker gibi durmasını ve kendisiyle görüşmeyeceğini ifade etmiştir.

İlçenin muhtarları ve yerel yöneticileriyle görüşmeyen bir kaymakam, nasıl bir ilçenin en büyük mülki amiri olabilir? Halkla, yurttaşla, seçilmiş kişilerle görüşmeyen, onların sorunlarını dinlemeyen, onları dikkate almayan bir kaymakam, o makamı bir gün bile işgal etmemelidir. Kendisini buradan istifaya davet ediyoruz.

Karayazı İlçesine bağlı 43 köy muhtarı ve 3 İl Genel Meclisi üyesi, 01.10.2012 tarihinde Erzurum Valiliği'ne dilekçe vererek, Karayazı Kaymakamı ile ilgili şikayetlerini dile getirmişlerdir. Bunun üzerine Vali, dilekçe sahiplerine bu konunun basına yansımamasını rica etmiş, kaymakamı uyaracağını ifade etmiştir.

Kuşkusuz sayın Valinin kaymakamı uyardığına inanıyoruz, ancak tüm bunlara rağmen, kaymakam aynı tavrını sürdürmekte ısrar etmiştir.
Halk arasında ayrımcılık yapan, seçilmiş kişiler ile görüşmeyen ve keyfi tutumlar sergileyen Karayazı Kaymakamı için İçişleri Bakanı'nın göreve çağırıyoruz." dedi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder