16 Aralık 2012 Pazar

Doğubeyazıt'ta Tecrit ve operasyon protestosu

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde Öcalan üzerinde devam eden tecrit, BDP'li vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına yönelik girişimler ve operasyonlar protesto edildi.


Doğubayazıt'ta  Öcalan üzerinde devam eden ağırlaştırılmış tecrit, BDP'li vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılması girişimi ve operasyonlar, BDP İlçe binası önünde protesto edildi.

Açıklamaya BDP Doğubayazıt İlçe Başkan Vekili İbrahim Kaya, Doğubayazıt Belediye Başkanı Canan Korkmaz, TUHAYD-DER Doğubayazıt Temsilcisi Mehmet Bozkurt, belediye meclis üyeleri ve yurttaşlar katıldı.

Öcalan üzerindeki tecridin 505'inci gününe girdiğini belirten TUHAY-DER Temsilcisi Mehmet Bozkurt, "Sayın Öcalan şahsında, tüm Kürt halkı ve onun kazanımları hedef alınıyor. Tecrit koşullarının bir an önce iyileştirilip, Kürt sorununun çözümü yönünde biten Oslo sürecinin tekrar başlanması gerekir" dedi.

BDP'li vekillerin dokunulmazlıklarını kaldırılması konusunda AKP hükümetinin olağanüstü bir seferberlik başlattığını ifade eden Bozkurt, Meclis'te onca yolsuzluk, ihalelere fesat karıştırma, taciz, yüz kızarıcı dosyaların görmezden gelindiğini belirtti.

Bozkurt, "Kürtler ve BDP'li vekiller olunca dokunulmazlıkların kaldırılması tartışmasını gündemleştirmek, Kürt siyasi hareketini hazmedememektir. AKP hükümetince son zamanlarda yürütülen siyasi soykırım dalgasının nihai hedefe ulaştırılması amaç ve niyetinin göstergesidir" diye konuştu. 


Yapılan konuşmanın ardından eylem alkışlarla sonlandırıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder