18 Aralık 2012 Salı

Polisler Ağrı cezaevinde tutsakları sorguluyor iddiası!


Ağrı M Tipi Cezaevi'ndeki siyasi tutsaklar, açlık grevinden sonra üzerlerindeki baskıların arttığına belirterek, "avukat" adı altında gelen polislerin arkadaşlarını sorgulayarak, birbirleri üzerinde ifade vermeye zorlandığını bildirdi.


Yapılan açlık grevlerinin sona ermesinden sonra cezaevinde siyasi tutsaklar üzerindeki baskılar giderek artmaya başladı. Baskıların arttığı yerlerden biri de Ağrı M Tipi Cezaevi oldu. Cezaevinde bulunan siyasi tutsaklardan Metin Özmen, Halit Cakaya, Erkan Efe, Talat Satık, Bülent Taşdemir, Seyithan Erkan, Kemal Kahraman, Selçuk Polat, Dündar Aldıran ve Gökhan Turan, yaşadıkları sorunlara ilişkin Doğubayazıt TUHAD-DER'e mektup gönderdi. Ağrı M Tipi Cezaevi'nde hukuk dışı uygulamalarla karşı karşıya olduklarını bildiren tutsaklar, "Sevgili arkadaşlar, şuan burada 22 siyasi tutsak 2 odada bulunmaktayız. 6 kişilik odada 11 kişi kalıyoruz. Birçok arkadaşımız şuan yerde yatmaktadır. Birçoğunda sağlık sorunları yasıyor. Örneğin odamızda bulunan ve 14 yıldır cezaevinde olan Resul Taşdemir'in cildinden ciddi yaralar çıkmıştır. Arkadaş grevden çıktığından beri gereken tedavisi yapılmamıştır. Yine buranın suyu paslı ve hastalık saçmaktadır" denildi.

Polisler cezaevinde sorgulama yapıyor

Polislerin cezaevine gelerek kendilerini sorguladığının aktarıldığı mektupta, şunlar kaydedildi: "Yaşanan sorunlar yetmiyormuş gibi hukuk dışı bir şekilde Ağrı Emniyet'inden gelen polisler bizleri sorgulamakta ve kimi arkadaşlarımızın üzerine ifade vermeyi dayatmaktadır. Bize avukat deniliyor, gittiğimiz de ise polislerle karsılaşıyoruz. Cezaevi idaresi bu yaklaşımlara karşı, 3 maymun oyununu oynamaktadır. Kısaca burada büyük bir mağduriyet yasamaktayız. Hukuk dışı baskılarla karşı karşıya bırakılmaktayız. Bunun yanı sıra Saliha Kaya ve Diren adındaki arkadaşlarımız, adli mahkumların içinde kalmaktadır. Biz bu sorunları defalarca dile getirdik. Ama çığlığımızı kimse duymuyor. Her kes iyi bilsin ki, bizler onurlu duruşumuz ve siyasi kimliğimizden asla taviz vermeyeceğiz."

DİHA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder