10 Aralık 2012 Pazartesi

Ağrı’da Akp'nin sağlık skandalı

 Ağrı'da Sağlık Bakanlığı'nın 20 milyon liraya aldığı hastane hakkında vahim iddialar...

Ağrı’da Sağlık Bakanlığı tarafından yaklaşık 20 milyon liraya satın alınan hastanenin hali skandalı ortaya çıkardı.
Ağrı’da özel bir hastane kendisine bir bina yaptı ancak finansal nedenlerle iflas etti. İflasın ardından haciz gelen binayı Sağlık Bakanlığı 20 milyon liraya satın aldı.


Sağlık bakanlığı binayı satın aldıktan sonra Ağrı Devlet Hastanesi’ne bağlı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi yeni binaya taşındı. Yaklaşık 20 gündür bu binada hizmet vermeye başladı. Hastanenin içerisinde bulunduğu içler acısı durum www.kanal04.com.tr internet sitesinde yayımlanan fotoğraflarla gözler önüne serildi..

HİJYEN YOK

Hastanenin tavanlarındaki çökmenin yanı sıra bir çok bölümde de su tesisatının arızalı olduğu ortaya çıktı. Asansör boşluklarında dahi su basmaları yaşandığı belirtiliyor. Her tarafından su çıkan binanın lavaboları ise tıkalı olduğu için pis sular yerlere akıyor. öte yandan hastanede şu anda 4 saatte bir su verilebildiği iddia ediliyor.

DEPREME DAYANIKLI MI?

9 katlı, 105 yataklı hastane hakkındaki en ciddi iddialardan biri de, binanın depreme dayanıklılık raporunun olmadığı yönünde. Öte yandan binanın 4 kolononunun kesildiği de ifade ediliyor.

Bina, Sağlık Bakanlığı tarafından 2 yıl önce satın alındı ve tadilatı devam ediyordu. Tadilat bittikten sonra hizmete açıldı. Hastanenin etrafında otopark bulunmaması da ayrı bir sorun. Hasta getiren araçların ve ambulansların bekleyeceği bir otopark alanı yok.

Yaşanan skandalın ortaya çıkmasının ardından akıllara gelen sorular ise şöyle:

- Hastane binasının alımı için ne olarak ne kadar ücret ödendi?
– Hastane binası alınmadan önce yeterince kontrol edildi mi?
– Hastanenin su tesisatının bozuk olduğu bilinmiyor muydu?
– Hastanenin tavanları satın alındığında da çökük halde miydi?
– Binanın depreme dayanıklılık raporu var mı?

Kaynak: Sözcü Gazetesi

İŞTE SKANDALIN FOTOĞRAFLARI
















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder