17 Aralık 2012 Pazartesi

Bazîd’i kadınlar yönetti sonuç ortada!

BDP'li Doğubayazıt Belediyesi, Türkiye’nin en başarılı 100 belediyesi arasında yerini aldı.

Üç dönemdir kadın belediye başkanları tarafından yönetilen Bazîd Belediyesi adeta yeniden yaratıldı. Yapılan çalışmalar göz doldururken, baskı ve tutuklamalara rağmen belediye fark yaratacak projeleri hayata geçirdi. Bazîd Belediyesi, Türkiye’nin en başarılı 100 belediyesi arasında gösteriliyor.


Bazîd en başarılı belediye

Yaptığı çalışmalarla Türkiye’nin en başarılı belediyeleri arasında gösterilen BDP’li Bazîd Belediyesi, Türkiye’nin sayılı büyük projeleri arasında yer alan “İçme Suyu Tedarik” projesiyle ilçenin kangrenleşmiş su sorunu tamamen çözüyor.

Üç dönemdir kadın belediye başkanları tarafından yönetilen ilçenin içme suyu sorununu tümden çözecek olan proje gelecek yıl içinde tamamlanacak. Şehir içi tüm su hatlarının yenilenmesi ile birlikte 24 saat kesintisiz su akacak olan ilçede, proje kapsamında aynı zamanda alt yapı ve kanalizasyon da yenilenecek. Yapılacak olan 6 adet farklı büyüklükteki su depolarının yüzde 60’ının yapımı ise bitmiş durumda. Depolara artıma tesisi kurularak ilçe halkına sağlıklı su ulaştırılmış olacak. Belediye 18 kilometre kanalizasyon şebekesi ile de ilçenin sorununu tamamen çözüyor.

Kadınlara yönelik çalışmalar

Yaptığı çalışmalarla takdirleri toplayan belediye kadınların sosyal hayatta daha aktif olabilmesi için de çalışmalar yapıyor. Belediyenin bu amaçla Ehmedê Xani mahallesinde açtığı Arjin Kadın Danışma ve Çamaşır Evi’nden yüzlerce kadın yararlanıyor. Bu hizmetten yararlanan kadınların çocuklarına yönelik ise ana sınıfı açılarak okulöncesi eğitmeni tarafından dersler veriliyor. Ayrıca Ayşenur Zarakolu Tıp Merkezi doktorları tarafından kadın sağlık eğitimleri veriliyor.

Çocuklara büyük hizmet

Yerel yönetimler tarafından yılın en iyi projesi seçilen “Şehirlerarası Otobüs Terminali” ile trafik ve ulaşım sorununu da çözecek olan belediye ilçenin cadde ve sokaklarını yeniledi. Ekolojik belediye anlayışının gereklerini yerine getiren belediye ilçenin ağaçlandırılması için başlattığı çalışmalar sonucu ilçe genelinde 415 fidan dikimi gerçekleştirdi. Çocukları da unutmayan belediye “Önce Çocuklar Vardı Projesi” (Pêşiyê zarok hebûn) ile 450 çocuğa kurs imkanı sağlıyor. Belediyenin önemli hizmetleri arasında yer alan Orhan Doğan Eğitime Destek Evi ise AKP hükümeti tarafından kapatılarak yüzlerce öğrenci mağdur edildi.

Halkla birlikte çalışıyoruz

Belediye Başkanı Dr. Canan Korkmaz, yönetime gelmeden önce planladıkları projeleri halkla birlikte adım adım yerine getirdiklerini kaydetti. Korkmaz, “BDP’li belediyeler üzerinde baskılar ve kısıtlı imkanlara rağmen büyük projelere imza atıyoruz. Amacımız halkımızın daha rahat yaşamını sürdürecek projeler yaratarak, Bazîd’e layık olmaktır. 2013 yılında da yapacağımız projeleri belirledik ve bunların da bir an önce hayata geçmesi için yönetim olarak var gücümüzle çalışacağız” dedi.


‘Halkımıza layık olmalıyız’

Şîrnex’in (Şırnak) Cizîr (Cizre) ilçesinde BDP Yerel Yönetimler Bölge toplantısı yapıldı. Toplantıya, BDP Yerel Yönetimler komisyonu üyesi Eyüphan Öcal, BDP’li yöneticiler belediye başkanları, belediye ve il genel meclis üyeleri katıldı. Toplantıda konuşan Eyüphan Öcal, bölge belediyelerinin daha organizeli, birlik ve beraberlik içinde çalışmalarını yürütmesini istedi. Herkesin kendi gerçekliğiyle yüzleşmesi gerektiğini belirten Öcal, “Bu halk bize oy veriyorsa bizim de belediyeler olarak onlara layık oldukları hizmeti sunmamız lazım. Halkımızın da siyasi soykırım operasyonlarına karşı kendi çocuklarına nasıl sahipleniyorsa belediyelerine de sahip çıkmaları gerekiyor. Bizler ne kadar örgütlü, güçlü bir birlik sağlarsak o kadar güçlü bir duruş sergilemiş oluruz” dedi. Yapılan konuşmaların ardından belediye başkanları faaliyetleri ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Ercan ÖZHAN / Agirî - Diha

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder