27 Aralık 2012 Perşembe

Patnos ve Tutak'da Roboski Katliamı Kınandı


Ağrı'nın Patnos ilçesinde BDP ilçe örgütü tarafından Roboski için basın açıklaması ve yürüyüş yapıldı. BDP Patnos İlçe binası önünde bir araya gelen ve aralarında BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, BDP Patnos İlçe Başkanı Mehmet Şirin Güler, Patnos Belediye Başkanı Yusuf Yılmaz'ında bulunduğu grup, "Patnos halkı Uludere'deki katliamı unutmayacaktır" pankartı ile Dörtyol mevkiine kadar yürüdü.
Yürüyüşün ardından açıklama yapan BDP Patnos İlçe Başkanı Mehmet Şirin Güler, yaşamını yitirenleri saygıyla andıklarını belirtti. AKP hükümetinin 34 sivil Kürdü katlettiğini söyleyen Güler'in ardından konuşan BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy'da Roboski'de katliam işlendiğine dikkat çekti. Aksoy sorumluların ortaya çıkartılmadığını söyledi. Söz konusu Kürtler olunca tüm yasaların işlenmediğine dikkat çeken Aksoy, katillerin bir an önce bulunmasını istedi.

Ağrı'nın Tutak ilçesinde de, Roboski Katliamının yıldönümü nedeniyle basın açıklaması yapıldı. Karayazı Caddesi'nde bir araya gelen BDP'li yönetici ve halk adına açıklamayı BDP Tutak İlçe Yöneticisi Ayhan Demirel yaptı. Demirel, Filistin çocukları için gözyaşı döken devletin Kürt çocukları için sessiz kaldığını söyledi.

Fırat Haber Ajansı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder