22 Aralık 2012 Cumartesi

HPG'li Selim Göksu anıldı


(DİHA) - Cudi Dağı'nda çıkan çatışmada 14 arkadaşı ile birlikte yaşamını yitiren HPG'li Selim Göksu (Mahir Serhat) ölüm yıl dönümünde anıldı.


Şırnak'ın Cudi Dağı bölgesinde 2011 Aralık ayında çıkan çatışmada yaşamını yitiren 14 HPG'liden biri olan Karayazı doğumlu HPG'li Selim Göksu (Mahir Serhat) doğduğu köy olan Erzurum'un Karayazı ilçesine bağlı Göksu (Melabadi) köyünde verilen mevlitle anıldı. Anmaya; BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, BDP Erzurum İl Başkanı Rıza Güler, BDP Erzurum ve Karayazı ilçe örgütlerinin yöneticileri, Ağrı BDP İl yöneticileri, DTK Daimi Meclis üyesi Hanifi Demir ile çok sayıda yurttaş katıldı. Okunan mevlitten sonra konuşan BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, "Başta bütün Kürt halkının başı sağ olsun, ailesine de başsağlığı ve sabırlar dilerim. Selim arkadaşımız Kürtlere yapılan zülüm ve baskılara boyun eğmediği için dağlara çıkıp, mücadele vermiştir. Ancak bu zulüm halen devam ediyor. Bundan dolayı halen binlerce Kürt genci yönünü dağlara veriyor. Kürtler içim mücadele veriyor. Bunun için bu yolda canını verenleri saygıyla anıyor, mücadeleleri önünde eğiliyorum" diye belirtti.

'Kürt halkı artık ne ölümden ne tutuklamadan korkuyor'

Roboski katliamını da hatırlatan Aksoy, "Kürt halkına yönelik katliam yıllardır devam ediyor. Bu katliamların, Roboski katliamından bir farkı yoktur. Halen kimyasal silahlarla Kürt gençleri katlediliyor. Bu katliamın emrini Recep Tayyip Erdoğan veriyor. Bizler 'ölümler olmasın, analar ağlamasın' diye uğraşırken, onlar bizi ya zindanlara ya da ölümleri reva görüyor. Ama şunu bilsinler ki, Kürtler artık ne zindanlardan ne de ölümlerden korkuyor" diye konuştu.

Aksoy'dan sonra konuşan anne Zekiye Göksu, "Bütün Kürt halkının başı sağ olsun. Dağda bulunan bütün gerillaların başı sağ olsun. Benim için hepsi de birer Selim'dir. Ben oğlumla gurur duydum. Başım diktir" dedi.

Anma yemekle son buldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder