10 Şubat 2013 Pazar

Halil Aksoy: Öcalan Olmadan Bu Sorun Çözülmez


BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, "Şu ana kadar Sayın Öcalan'ı Kürt sorununun çözümü için muhatap kabul etmiyorlardı. Ama gelinen noktada, onlar da anladılar ki Öcalan olmadan bu sorun çözülmeyecek" dedi.


Dengê Agirî Haber Sitesi

Malazgirt ilçesinde BDP'li belediye tarafından yapılan Orhan Doğan Eğitim Destek Evi ve Musa Anter Konferans Salonu açıldı. Açılışa BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, BDP PM üyeleri Sırrı Sever, Metin Bingöl ve Abbas Yoldaş, BDP Muş İl Başkanı Naif Erol, Bulanık, Malazgirt, Varto, Göroymak belediye başkanları ile birlikte yüzlerce kişi katıldı.

Açılışta konuşan BDP Malazgirt İlçe Başkanı Nihat Kalın, Kürtlerin "Demokratik Özerklik" çerçevesinde "Kendimizi de kentimizi de biz yöneteceğiz" kararının ardından, özgür bireyler yetiştirmek adına açılan Eğitim Destek Evleri'nin anlamlı olduğunu söyledi.

Malazgirt Belediye Başkanı M. Nuri Balcı ise Kürt siyasetçi ve aydını Orhan Doğan ile Musa Anter'in isimlerini bu eğitim merkezi ile yaşatacaklarını söyledi.

Daha sonra konuşan BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, Musa Anter ve Orhan Doğan gibi öncülerin isimlerinin konulduğu salonlarda konuşmanın insanları duygulandırdığını belirterek, tüm yasaklamalara rağmen Kürt diline ve öncülerine sahip çıkacaklarını söyledi. Aksoy, "Bizler yüzlerce yıldır Kürtçe konuşuyoruz ve bunun için her türlü kirli politikalara ve katliamlara maruz kaldık. Bedelini ödeyerek bu günlere kadar getirdik ve ödemeye de devam edeceğiz. Biz sadece evimizde Kürtçe değil üniversitelerde, ilim evlerinde konuşup öğrenmek istiyoruz" dedi.

Aksoy, Suriye'deki Kürtlerin kendi kominlerini, meclislerini oluşturduğunu hatırlatarak, "Kürtler kendine tanıdığı hakkı, komşusuna da tanıdığı için kimseyle çatışma olanağı içerisine girmedi. Ama Türk yetkilileri burada olduğu gibi Suriye'de bulunan Kürt halkının özgürlüğünü engellemek için her türlü kirli oyunlarla Kürtlere saldırıyor. Tüm bu saldırılara karşı Kürtler ulusal birliğini oluşturarak, birlikte hareket edip kendini savunmalıdır" diye konuştu.

PKK lideri Abdullah Öcalan ile yapılan görüşmelere de değinen Aksoy, süreci sabote etmek için Türk gladyosu tarafından Paris'te 3 Kürt kadın siyasetçinin katledildiğini söyledi. Aksoy, "Şu ana kadar Sayın Öcalan'ı Kürt sorununun çözümü için muhatap kabul etmiyorlardı. Ama gelinen noktada, onlar da anladılar ki Öcalan olmadan, onunla görüşülmeden bu sorun çözülmeyecek. Şimdi gidip Sayın Öcalan ile görüşüyorlar. Kürt halkı bu görüşmeden memnun, ama Başbakan Erdoğan süreci yokuşa sürerek, 'ben kimi istersem o gidecek' diyor. Sana ne diyoruz, biz kurumlar ve parti olarak istediğimizi seçip, onu göndereceğiz. Biz bu kanın durması için sorunun çözülmesi için çabalıyoruz. Sizin tüm katliamlarınıza rağmen, oyunlarınıza rağmen, baskılarınıza boyun eğmedik. Bugünden sonra insan gibi masaya oturup, bu sorunu PKK Lideri Sayın Öcalan ile çözün" çağrısında bulundu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder