16 Şubat 2013 Cumartesi

Ağrı ve 5 İlçesinde 15 Şubat Kınandı


Ağrı merkez ve 5 ilçesinde, PKK lideri Abdullah Öcalan’ın uluslararası güçlerin katıldığı bir operasyonla Türkiye’ye getirildiği tarih olan 15 Şubat’ın 14′üncü yıldönümü büyük bir öfkeyle kınandı. Birçok merkezde yürüyüşlere müdahale eden polis, çok sayıda genci gözaltına aldı.


AĞRI

BDP Ağrı İl Örgütü, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın Türkiye’ye getirilişinin 14′üncü yıldönümü nedeniyle il binasında basın toplantısı düzenledi. Aralarında BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, BDP yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı. Özgürlük ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan toplatıda BDP Ağrı Merkez İlçe Yöneticisi Ayşe Kahraman açıklama yaptı. “15 Şubat komplosu ile halkımızı yalnızca ve yalnızca İnsan olmaktan, halk olmaktan ileri gelen haklarını istediği için insanlık tarihinin en aşağılık ve alçakça komplosuna layık görüldü” diyen Kahraman, “Bu komplo Sayın Öcalan’ın 14 yıldır gösterdiği direnişle boşa çıkardı” dedi.

TUTAK

Ağrı’nın Tutak ilçesinde de, BDP İlçe yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 14 kişi dün başlattıkları açlık grevini yapılan basın açıklaması ve yürüyüşle sonlandırdı. Aralarında BDP Ağrı Milletvekilli Halil Aksoy’un da bulunduğu çok sayıda yurttaş ilçe binası önünden Cumhuriyet Caddesi’ne kadar yürüyüş düzenledi. Yürüyüşte “15 Şubat komplosunu kınıyoruz”, “Roja me tarî nekin” pankartının yanı sıra “Öcalansız bir yaşam kabul etmiyoruz”, “Barışın elçisi İmralı’da”, “PKK halktır halk burada” dövizleri açan kitle sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçti. Cumhuriyet Caddesi’nde açıklama yapan BDP Tutak İlçe Yöneticisi Cemal Başboğa 15 Şubat komplosunu lanetle kınadıklarını söyledi.

TAŞLIÇAY

Ağrı’nın Taşlıçay (Avkevir) ilçesinde PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın Türkiye’ye getirilişin yıldönümü nedeniyle ilçe binasında basın toplantısı düzenlendi. Çok sayıda yurttaşın katıldığı toplantıda konuşan BDP Taşlıçay İlçe Başkanı Abdulrezak Kaya, 15 Şubat gününü kınadıklarını belirterek, AKP hükümetinin bir an önce Öcalan ile yapılan görüşmeleri müzakereye çevirmesi çağrısında bulundu.

DOĞUBAYAZIT

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde, BDP İlçe Örgütü tarafından ilçe binası önünde basın açıklaması yapıldı. Aralarında BDP Doğubayazıt İlçe Eş Başkanlı Cemil Rızaoğulları ve Fatma Okçu, Belediye Başkanı Canan Korkmaz, TUHAYD-DER Doğubayazıt Temsilcisi Mehmet Bozkurt, İl Genel Meclis Başkanı Kenan Alkan, meclis üyelerinin de bulunduğu çok sayıda yurttaş açıklamaya katıldı. Sabah saatlerinde ilçedeki tüm esnaflar kepenk kapatırken polislerin açıklamaya katılanların fotoğraf ve görüntülerini çekmesi dikkat çekti. Açıklamada sık sık “Bijî Serok Apo”, “Direne direne kazanacağız” sloganları atıldı. Rızaoğulları, ”En çok korkulan ise halklar arasındaki duygu kopukluğu aşamasına gelmiş olmasıydı. Eğer bu kopukluk onarılmaya çalışılıyorsa bu Sayın Abdullah Öcalan’ın 14 yıldır tecride rağmen öne sürdüğü barış çabaları ile mümkün olmuştur” dedi. Açıklama atılan sloganlarla son buldu.

DİYADİN

Diyadin ilçelesinde ise hayat durma noktasına geldi. İlçede esnafın tamamı kepenk kapatırken, birçok kurum, ev ve işyeri siyah bezler asarak, 15 Şubat'ı protesto etti.

PATNOS

Ağrı’nın Patnos ilçesinde PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın Türkiye’ye getirilişinin yıldönümü nedeniyle yürüyüş ve basın açıklaması yapıldı. BDP İlçe Örgütü binasında bir araya gelen ve aralarında BDP Patnos İlçe Başkanı İkram Bedir, Patnos Belediye Başkan Vekili İzzet Kaya’nın da bulunduğu çok sayıda kişi Dörtyol mevkisine kadar “15 Şubat uluslarası komployu kınıyoruz” pankartı taşıyarak “Bê Serok jiyan nabe”, “Bijî Serok Apo”, “Öcalansız dünyayı başınıza yıkarız” sloganları atarak yürüdü. Yürüyüşün ardından açıklamayı okuyan BDP Patnos İlçe Başkanı İkram Bedir, “15 Şubat komplosunu gerçekleştirenler Kürt sorununu çözümsüz bırakmayı amaçladılar” dedi. Yapılan açıklamanın ardından kitle tekrar sloganlar eşliğinde ilçe binasına yürüyerek dağıldı.

Ajanslar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder