23 Şubat 2013 Cumartesi

Bazid Belediyesi 'Kentimizi'de Kendimizi'de Biz Yönetiyoruz'


BAZİD Belediyesi 2012 yılı belediye çalışmalarını içerdiği yıllık bülteni “Kentimizi de kendimizi de biz yönetiyoruz” sloganı ile çıkardı.


BAZİD Belediyesi 2012 yılı Belediye çalışmalarının yer aldığı yıllık bültenin 6 sayısını “Kentimizi de kendimiz de biz yönetiyoruz” sloganı ile çıkardı. Bültende tutuklu meclis üyesi ve belediye çalışanlarının fotoğrafları ilk sayfada olması dikkat çekti. İlçenin İçme suyu sorunun çözecek olan ve Türkiye’nin sayılı büyük projeleri arsında olan 33 milyon Eoru’luk büyük su projesi çalışmaları manşette yer alıyor. Şehir trafiğini çözecek olan ve yerel yönetimler dergisi tarafında ödül alan BAZİD Otogar projesi dergi kapağının sayfası olurken Otogar projesi 2860 metrekare alan üzerine kurulu olması ile bölgenin en büyük otogar olma özelliğini taşıyor. Kürt Filozof Ehmedê Xani’nin eseri olan Mem u Zin ise Koçkıran tepesinde yapılan parka isim verilerek yaşatılacak. Bültende dikkat çeken bir diğer çalışma ise Devlet Su İşlerine (DSİ) ait derelerin temizliğinin yapılması bu derelere köprülerin inşa edilmesi oldu. Kültür çalışmalarında her yıl yapılan film günlerinin bölgede yaşanan savaş sanatla barışa dönüşmeli şiarı ile film günleri ve Dersim katliamı’nın anması gerçekleştirildi. Kitlesel başarıları imza atan Orhan Doğan Eğitime Destek Evinin kapatılması eğitim çalışmalarının engellediğini halka bildirdi.Şeffaf belediyecilik anlayışın gereklerini yerine getiren BAZİD Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğünde yapılan harcamalar ve ihalelerin tüm mali kısmı halka sunuldu.Derginin son altı sayfasında ise yapılan çalışmaların yerel ve ulusal medyadaki kupürleri ile Belediye Başkanı Canan Korkmaz’ın halkla olan fotoğraflarına yer verildi.Kürt Filozof Ehmedê Xani’nin fotoğrafı ve Kürtçe şiirinden iki beyit ile derginin arka iç kapağında yer alarak 40 sayfalık bültenle çalışmalar halka sunuldu.

Yapılan hizmetlerin kısıtlı imkanlarla gerçekleştirdiklerini ifade eden BAZİD Belediye Başkanı Canan Korkmaz,”Çalışmalarımız tabiî ki halkımıza yeterli değildir. Halkımız en iyisini hak ediyor. Bizde bunu bilincinde olarak özveri ile çalışarak elimizden geleni yaparak halkımıza layık oluyoruz” dedi.

Haber: Ercan Özhan

Kaynak: DengêAgirî

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder